CNN: Yhdysvallat veti huippuvakoojansa salaisessa operaatiossa Moskovasta – Trumpin pelättiin paljastavan henkilöllisyyden

Julkaistu:

Yhdysvallat
Amerikkalaiskanavan mukaan vakooja poistettiin Venäjältä salaisessa operaatiossa toukokuussa 2017.
Kaapelikanava CNN kertoo Yhdysvaltojen vetäneen pois korkealla tasolla Venäjän hallinnossa toimineen vakoojansa pian Donald Trumpin noustua presidentiksi. Kanavan mukaan Moskovassa toiminut huippuvakooja poistettiin Venäjältä salaisessa operaatiossa toukokuussa 2017 sen jälkeen, kun lähteen henkilöllisyyden pelättiin paljastuvan.

CNN:n mukaan päätös tehtiin pian sen jälkeen, kun Trump oli keskustellut Valkoisen talon työhuoneessaan Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin ja maan Yhdysvaltain-suurlähettilään Sergei Kislyakin kanssa. Washington Post -sanomalehden mukaan Trump olisi paljastanut tapaamisessa venäläisille salaisia tietoja Yhdysvalloista, joka herätti huolta maan tiedusteluyhteisössä.

Yksi CNN:n haastattelemista lähteistä sanoo päätöksen vakoojan poisvetämisestä johtuneen osittain siitä, että Trumpin ja tämän hallinnon pelättiin voivan paljastaa tämän henkilöllisyyden toiminnallaan. Keskustiedustelupalvelu CIA:n ja Valkoisen talon edustajat kiistävät tiedot kanavalle.

– CNN:n uutisointi on paitsi väärin, myös saattaa asettaa ihmisiä hengenvaaraan, kommentoi Valkoisen talon tiedottaja asiaa.