Mysteeriepidemia tappaa norjalaisia koiria: Jopa 20 kuollut – huoli tuntemattoman taudin leviämisestä nousi

Julkaistu:

Useita koiria on kuollut toistaiseksi tuntemattomaan tautiin Norjassa. Ruotsissa pelätään, että tauti leviää myös sinne.
Viime päivien aikana ainakin 20 koiraa on kuollut ympäri Norjaa johonkin sairauteen, eläinlääkäriketju AniCura tiedottaa. Viranomaiset ovat vahvistaneet ainakin seitsemän koiran kuoleman. Viranomaiset tekevät töitä selvittääkseen kuolemantapausten syyn, Dagbladet uutisoi.

Koirien kuolemat ovat nousseet Dagbladetin lisäksi esimerkiksi VG:n ja ruotsalaisen Aftonbladetin etusivuille.

AniCuran eläinlääkärin ja viestintäpäällikön Sasja Rygg kertoi VG:lle, että kuolemantapaukset ovat sattuneet Itä-Norjassa, mutta sairauden leviämistä muualle maahan ei pidetä mahdottomana. Ryggin mukaan toistaiseksi ei voida myöskään sanoa, onko sairaustapauksien välillä yhteyttä.

– Meillä on ollut kaikenrotuisia ja kaikenikäisiä koiria, joten ei vaikuta siltä, että kyse olisi tietystä koiratyypistä tai tietystä iästä.

Huolena on, että sairaus olisi tartuntatauti, joka leviää koirien keskuudessa.

– Tämä on vakavaa. En ole koskaan kokenut tällaista eläinlääkäriurani aikana ja aion jopa pitää koirani kotona, koska en halua, että mitään käy sille, Rygg sanoo.

VG:n mukaan koirat ovat oirehtineet verisellä ripulilla tai oksentelulla. Koirien tila on romahtanut nopeasti.

Aftonbladetin mukaan koirien kuolemat ovat herättäneet paniikkia koiranomistajien keskuudessa, vaikka vielä ei tiedetä, mikä kuolemien syy on. Koiranäyttelyitä ja muita tapahtumia on peruttu.

Myös Ruotsissa on herännyt huoli Norjassa sattuneista kuolemista ja esimerkiksi paikallinen kenneljärjestö on saanut lukuisia puhelinsoittoja.