Boris Johnsonin pikkuveli jättää paikkansa hallituksessa brexitin takia: ”Minua on repinyt kahtia perheelle lojaalina pysyminen ja maan etu”

rac

Julkaistu:

Jo Johnson jättää myös paikkansa kansanedustajana yhdeksän vuoden jälkeen.
Britannian pääministerin Boris Johnsonin veli Jo Johnson ilmoitti torstaina luopuvansa kansanedustajan paikastaan ja jättävänsä isoveljensä hallituksen. Nuorempi Johnson oli toiminut hallituksessa apulaiskauppaministerinä.

Mies antoi ymmärtää Twitterissä julkaisemassa lausunnossaan, ettei ole yhtä mieltä isoveljensä politiikasta, minkä takia hän jättää pestinsä.

– Viime viikkoina minua on repinyt kahtia perheelle lojaalina pysyminen ja maan etu – kyse on selvittämättömästä jännitteistä ja on muiden aika ottaa minun tehtävät kansanedustajana ja ministerinä, Johnson twiittasi.
Johnson oli äänestänyt vuoden 2016 kansanäänestyksessä Euroopan unionissa pysymisen puolesta samalla, kun hänen veljensä oli brexitiä kannattaneen Vote Leave -kampanjan keulahahmoja, BBC kertoo.

Johnson toimi vuosina 2015–2018 yliopistoministerinä David Cameronin ja Theresa Mayn hallituksissa, The Guardian uutisoi. Kansanedustaja jätti työnsä hallituksessa ensimmäisen kerran marraskuussa protestina Mayn EU:n kanssa neuvottelemalle brexit-sopimukselle.

Johnson palasi hallitukseen tänä kesänä, kun vanhempi Johnson nousi pääministeriksi heinäkuun lopussa.

Mediatietojen mukaan Orpingtonin alueen kansanedustajana toiminut Johnson ilmoitti päätöksestään soittamalla pääministerille keskiviikkoiltana.

Pääministerin kanslia julkaisi torstaina tiedotteen, jossa Johnsonia kehuttiin työstään Britannian hallituksessa.

– Hän on ollut upea, lahjakas ministeri ja fantastinen kansanedustaja, pääministerin edustaja sanoi.

– Pääministeri, poliitikkona ja veljenä, ymmärtää, ettei tämä ole ollut Jo’lle helppo asia.


Jo Johnson kertoi The Sunille, että hänen ainoa erimielisyytensä pääministeriveljensä kanssa koski brexitiä.

Jo Johnsonin ei uskota heti jättävän pestiään vaan olemalla asettumatta ehdolle ensi vaaleissa.