Winston Churchillin lapsenlapsi ja 20 muuta konservatiivia äänestivät omaa puoluettaan vastaan – tuomio tuli heti

Julkaistu:

21 konservatiivipoliitikkoa lipesi puolueensa ja hallituksen linjasta ja saa nyt potkut.
Mayn hallituksen valtiovarainministeri Philip Hammond ja oikeusministeri David Gauke, brexitiä pitkään vastustanut Dominic Grieve ja ex-valtiovarainministeri Ken Clarke – siinä vain joitakin nimiä, jotka äänestivät opposition puolella, kun se kaappasi työjärjestyksen pois Britannian hallitukselta.

Joukossa oli myös Nicholas Soames, joka on Britannian legendaarisen pääministerin Winston Churchillin tyttärenpoika. Niin Churchill kuin Soameskin ovat pitkän linjan vannoutuneita konservatiiveja. Soames nousi ensi kertaa parlamenttiin 1983.


Yhteensä 21 konservatiivipoliitikkoa lipesi linjasta ja käänsi äänestyksen pääministeri Boris Johnsonin tappioksi. Tulos oli 328–301.

Konservatiivipuolue ei aikaillut tuomiossa. 21 kapinallista konservatiivia erotetaan puolueen parlamenttiryhmästä, eli käytännössä puolueesta. Asiasta kertoivat muun muassa Reuters ja BBC.

Hallituksella on tämän jälkeen alahuoneessa selkeä vähemmistö.

Potkut eivät tulleet kokonaan yllätyksenä, koska Johnson oli uhannut kapinoitsijoita erolla viimeksi vain päivää ennen äänestystä. Moni kapinallisista ei myöskään peitellyt tavoitteitaan. Kapinallisten suunnittelijana pidetty Philip Hammond sanoi tiistaiaamuna BBC:lle, että hän uskoi kapinallisilla olevan kylliksi jäseniä hallituksen lyömiseen.
Guto Bebb

Alistair Burt

David Gauke

Sam Gyimah

Richard Harrington

Anne Milton

Nicholas Soames

Richard Benyon

Greg Clark

Justine Greening

Philip Hammond

Margot James

Caroline Nokes

Rory Stewart

Steve Brine

Kenneth Clarke

Dominic Grieve

Stephen Hammond

Oliver Letwin

Antoinette Sandbach

Edward Vaizey

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt