Boris Johnson kärsi tappion historiallisessa äänestyksessä – kansanedustajat ottivat työlistan pois hallituksen käsistä

rac

Julkaistu:

Britannian oppositio on ottanut parlamentin työjärjestyksen hallintaansa äänin 328–301.
Työjärjestyksen turvin oppositio aikoo tuoda keskiviikkona käsittelyyn lakiesityksen sopimuksettoman EU-eron torjumisesta.

Lakiesityksessä pääministeriä, konservatiivipuolueen Boris Johnsonia vaadittaisiin anomaan EU:lta lykkäystä brexitin määräpäivään 31. lokakuuta. Hallituksen sisäiset lähteet ovat kertoneet medialle, että lakiesityksen mennessä läpi hallitus esittää parlamentin hajottamista ja ennenaikaisten vaalien järjestämistä 14. lokakuuta.

Johnson sanoi itse heti äänestyksen hävittyään, että vaalit ovat ainoa vaihtoehto, jos parlamentti päättää lykätä brexitiä.

Pääministeri on lisäksi aiemmin sanonut, ettei aio missään olosuhteissa pyytää EU:lta uutta lykkäystä.
Äänestyksessä 21 konservatiivipuolueen poliitikkoa äänesti oman puolueensa linjaa vastaan, eli tuki opposition aloitetta. Heidät erotetaan puolueesta, pääministerin tiedottaja kertoi pian äänestyksen jälkeen.

Britannian hallitus kertoi pian äänestyksen jälkeen myös 2 miljardin punnan (noin 2,2 miljardia euroa) lisärahoituksesta brexit-menojen varalle. Rahat on tarkoitus käyttää muun muassa rajavartiolaitokseen ja satamainfrastruktuuriin sen jälkeen, kun Britannia jättää EU:n.

Punnan kurssi putosi pian äänestyksen jälkeen kolmen vuoden pohjiin suhteessa dollariin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt