Emelie, 15, lähti kotoaan sähkö­potku­laudalla keskellä päivää ja katosi – Ruotsin poliisi epäilee kid­nappausta

Julkaistu:

Emelie ei ole palannut kotiinsa sen jälkeen, kun poistui sunnuntaina sähköpotku­laudallaan.
Ruotsalainen Emelie, 15, katosi sunnuntaina Ludvikan kunnassa Taalainmaalla, Keski-Ruotsissa, Aftonbladet kertoo.

Hän oli poistunut kotoaan sähköpotkulaudalla sunnuntaina lounasaikaan. Emelien oli tarkoitus mennä kotinsa lähellä noin viiden minuutin päässä sijaitsevalle koululle, mutta hän katosi jäljettömiin. Vanhemmat ilmoittivat tytön kadonneeksi sunnuntai-iltana.

Aftonbladetin mukaan Emelie kärsii neurologisesta toimintahäiriöstä, jonka laatua tai vaikeusastetta ei kuitenkaan täsmennetä.
Emelietä etsitään parhaillaan poliisin ja vapaaehtoisten voimin. Silminnäkijät uskovat nähneensä Emelien nousseen junan kyytiin Borlängessä, noin 40 kilometrin päässä Ludvikasta pohjoiseen, ja poistuvan junasta Storvikissä, noin 110 kilometrin päässä Ludvikasta.


Aluksi asiassa epäilty rikosta, mutta tänään iltapäivällä poliisi tiedotti esitutkinnan aloittamisesta rikosnimikkeellä ihmisryöstö eli kansanomaisemmin kidnappaus. Poliisin mukaan Emelie on ollut kateissa aiemminkin, mutta ei koskaan näin pitkää aikaa.

Hänet on silminnäkijöiden mukaan nähty sunnuntaina iltapäivällä Ludvikan McDonalds -ravintolassa miespuoleisen henkilön seurassa. Hänen oli kuultu puhuvan puhelimessa ja sanovan, että ”yritän päästä pois niin pian kuin pääsen”.

– Tällä hetkellä meillä ei ole konkreettista näyttöä rikoksesta, mutta emme myöskään voi sulkea sitä vaihtoehtoa pois. Aika-aspekti oli painavampi syy käynnistää esitutkinta, Stefan Dangardt Ruotsin poliisista kertoo Aftonbladetille.

Poliisin johtamat etsinnät eivät tuottaneet maanantaina tulosta. Tiistaina vapaaehtoiset jatkoivat Emelien etsintöjä muun muassa dronejen avulla.

– Meillä on etsintäryhmät Ludvikassa ja Storvikissa. Lisäksi suoritamme dronella alueetsintöjä Ludvikassa ja kiinteistönhoitajat käyvät läpi lähes kaikki julkiset paikat, vapaaehtoisjärjestö FIKK:n toiminnanjohtaja Daniel Brodin kertoo Aftonbladetille.

Brodinin mukaan etsijät ovat saaneet myös muita tietoja, jotka puoltavat etsintöjen nopeuttamista.

– En voi mennä yksityiskohtiin, mutta uskomme, että hänen löytämisensä on kiireellistä, Brodin sanoo Aftonbladetille.