Ainakin 8 koululaista on kuollut Kiinassa puukko­hyökkäyksessä – yksi epäilty pidätetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ainakin 8 koululaista on kuollut Kiinassa puukko­hyökkäyksessä – yksi epäilty pidätetty

Kiinniotettu epäilty on 40-vuotias mies.

3.9.2019 10:10 | Päivitetty 3.9.2019 10:49

Kiinassa ainakin kahdeksan lasta on kuollut kouluun tehdyssä puukkohyökkäyksessä, kertoo South China Morning Post. Kuolonuhrien lisäksi kaksi oppilasta on haavoittunut.

Lehden mukaan hyökkäys tapahtui maanantaina uuden kouluvuoden ensimmäisenä päivänä Chaotangpon alakoulussa. 40-vuotias mies otettiin kiinni paikan päältä hyökkäyksestä epäiltynä.

South China Morning Postin mukaan Enshin keskussairaalan edustaja on kertonut, että haavoittuneet oppilaat ovat sairaalahoidossa.

Paikallinen hallinto on kertonut, että he tekevät kaikkensa järjestääkseen kuntoutusta ja hoitoa haavoittuneille. Tiedotteen mukaan hallinto tarjoaa myös psykologista apua.

Kouluihin kohdistuvat iskut yleisiä

AFP:n mukaan paikalliset viranomaiset eivät suoraan määritelleet iskun olleen puukkohyökkäys. Sen sijaan he puhuivat ”rikoksesta, johon liittyy koulu”.

Kiinassa on ollut viime vuosina lukuisia kouluihin kohdistuneita veitsihyökkäyksiä. Huhtikuussa veitsimies tappoi kaksi ihmistä ja haavoitti kahta muuta Hunanin provinssissa. Haavoittuneet olivat oppilaita, mutta kuolleiden ikää ei julkistettu tapahtuman aikaan.

Viime vuoden lokakuussa 14 lasta haavoittui, kun nainen hyökkäsi veitsen kanssa lastentarhaan maan lounaisosissa Sichuanin provinssissa.

Tätä ennen huhtikuussa mies tappoi veitsihyökkäyksessä yhdeksän koululaista, kun he olivat palaamassa kotiin. South China Morning Postin mukaan tämän viime vuoden iskun Shaanxin provinssissa tehnyt oli koulun entinen oppilas. Lehden mukaan hän haki kostoa, koska oli itse joutunut koulukiusatuksi.

South China Morning Post kertoo myös, että tämän vuoden tammikuussa yhteensä 20 oppilasta haavoittui kouluiskussa maan pääkaupungissa Pekingissä. Tuolloin huoltomies iski koululle vasaran kanssa.

Lehden mukaan veitsi-iskujen tekijät usein kertovat, että heidän motiivinaan on ollut halu kostaa yhteiskunnalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?