Vauvaa kantanut nainen ammuttiin Malmössä – Lapsen isä oli tuomittu Tanskan suurimmasta ryöstöstä: yli 7 miljoonaa euroa katosi jäljettömiin

Julkaistu:

Expressenin mukaan poliisi selvittää ryöstön yhteyttä naisen surmaan.
Viime maanantaina vauvaa sylissään kantanut kolmekymppinen nainen ammuttiin kadulle kotinsa edustalla Malmössä Etelä-Ruotsissa. Jo pian ampumisen jälkeen epäiltiin, että kohteena olisi ollut naisen avomies ja vauvan isä, joka selvisi tilanteesta vahingoittumattomana.

Nyt ruotsalaismediassa on kerrottu, että noin 35-vuotias mies on yksi Bröndbyn raharyöstäjistä. Expressenin mukaan ryöstön yhteyttä naisen kuolemaan selvitetään.

Elokuussa 2008 arvokuljetusvarikon seinä rikottiin kaivinkoneella ja naamioituneet ja aseistautuneet miehet tunkeutuvat rakennukseen ja täyttivät suuret laukut setelinipuilla.

Yhteensä 15 ihmistä tuomittiin ryöstöstä, joskin rikoksen takana uskotaan olleen enemmän ihmisiä. Tuomituista 10 oli ruotsalaisia, loput tanskalaisia. Heille annettiin 7–8 vuoden vankeustuomiot.

Ryöstöä kuvaillaan ruotsalaismediassa Tanskan suurimmaksi. Ryöstösaaliista jäi kateisiin 57 miljoonaa Tanskan kruunua (noin 7,6 miljoonaa euroa nykykurssilla).

– Me tiedämme, että kyse on henkilöstä, joka oli sekaantunut ryöstöön. Sen takia on perusteltua katsoa, jos se voisi olla syy (ammuskeluun). Ymmärtääkseni suuri summa rahaa on yhä kateissa, se voisi olla yksi syy, komisario Bo Lundqvist poliisin kylmien tapausten eli selvittämättä jääneiden rikosten yksiköstä.

Aftonbladetin mukaan Malmössä ammutun naisen avomies pääsi vapaalle jalalle vuonna 2015 istuttuaan kaksi kolmasosaa vankeusrangaistuksestaan.


Ryöstön jälkeen poliisi löysi useita miehen ja toisen ryöstäjän vaihtamia viestejä. Tanskalaiskirjailija Line Holm Nielsen kertoi viesteistä kirjassaan Kuppet.

Nielsenin mukaan surmatun naisen avomies oli tyytymätön ryöstösaaliin jakoon. Mies sanoo viestissä aikovansa puhua kolmannen ryöstäjän kanssa asiasta.

– Mitä aiot sanoa hänelle? viestin vastaanottaja tiedustelee.

– 3,2 miljoonaa. – hahaha, mies vastaa.

– Jaja, hän ampuu sinut, toinen vastaa.

Kirjailija Nielsen ei kuitenkaan usko, että naisen kuolema liittyisi Bröndbyn ryöstöön.

– On selvä, että osallisten välillä voi olla vihamielisyyttä, mutten usko, että Malmön tapahtumilla on mitään tekemistä rahojen kanssa.

Poliisi tutkii Malmön ampumista. Toistaiseksi ei ole kerrottu, onko motiivista varmuutta.

Poliisi otti kiinni yhden ampumiseen liittyneen henkilön. 19-vuotiasta miestä epäillään avunannosta murhaan ja ampuma-aserikoksesta. Lisäksi poliisi etsii kahta muuta osallista.