Hongkongin mielensoittajat perääntyivät lento­kentältä – muutamia kymmeniä lentoja peruttiin

Julkaistu:

Hongkongin mielenosoittajat ovat perääntyneet kaupungin lentoasemalta, kertoo brittilehti Guardian.
Lehti kertoo, että paikalle tuli satoja mellakkapoliiseja, jotka ajoivat mielenosoittajat pois. Aikaisemmin päivällä Hongkongin mielenosoittajat haittasivat kaupungin kansainvälisen lentoaseman toimintaa. Sadat mielenosoittajat tukkivat osan lentoasemalle johtavista teistä, ja iltapäivällä lentokentälle vievä juna keskeytti liikennöinnin.

Mustiin pukeutuneet ja sateenvarjoilla varustautuneet mielenosoittajat rakensivat barrikadeja bussilaitureille ja yrittivät katkaista terminaaleille vievän päätien liikenteen.

South China Morning Post kertoo, että muutamia kymmeniä lentoja peruttiin päivän aikana. Lentoasema kehotti matkustajia lähtemään lentoasemalle hyvissä ajoin varautuakseen viivästyksiin matkan varrella. Lehden mukaan lentoasemalla on ollut merkittäviä jonoja.

Mielenosoittajat uhmasivat elokuusta voimassa ollutta oikeuden määräystä, joka on kieltänyt lentoaseman häiritsemisen sakko- ja vankeusrangaistuksen uhalla. Oikeus määräsi asiasta sen jälkeen, kun suurmielenosoitukset sotkivat kaupungin lentoliikenteen useammaksi päiväksi elokuun alkupuolella.