Robert Kennedyn murhasta tuomittua Sirhan Sirhania lyötiin puukolla vankilassa

Julkaistu:

Yhdysvallat
Sirhan Sirhan ampui Robert F. Kennedyä Los Angelesissa 5. kesäkuuta 1968.
Vuonna 1969 Robert F. Kennedyn murhasta tuomittua Sirhan Sirhania on puukotettu vankilassa Kaliforniassa. Näin kertovat The New York Times ja BBC. Yhdysvaltain 35. presidentin John F. Kennedyn veli, senaattori Robert F. Kennedy surmattiin ampumalla kesäkuussa 1968 Ambassador Hotelissa Los Angelesissa.

Robert F. Kennedy oli tapahtuman hetkellä 42-vuotias. Hän oli pyrkinyt demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi vuoden 1968 vaaleihin.

Puukotuksen uhri salattiin ensin

Viranomaisten mukaan vankia puukotettiin lähellä San Diegoa sijaitsevassa vankilassa perjantaina iltapäivällä. Uhrin tila on vankilaviranomaisten mukaan vakaa.

Viranomaiset eivät aluksi kertoneet uhrin nimeä, mutta mediatietojen mukaan myöhemmin paljastui, että iskun kohteena oli juuri 75-vuotias Sirhan Sirhan.

The New York Timesin mukaan vankilaviranomaiset eivät ole kertoneet, mikä oli iskun syynä.

Elinkautisessa San Diegossa

Sirhan Sirhan sai vuonna 1969 kuolemantuomion, joka muutettiin elinkautiseksi vankeusrangaistukseksi vuonna 1972, kun Kalifornian osavaltio luopui kuolemanrangaistuksesta. Hän suorittaa vankeusrangaistustaan edelleen San Diegossa, Kaliforniassa.

Yhdysvalloissa on keskusteltu pitkään siitä, ampuiko Robert F. Kennedyä sittenkin toinen mies. Robert F. Kennedyn poika Robert F. Kennedy Jr., on kertonut Washington Postin haastattelussa vuonna 2018, että hän kannattaa sen selvittämistä, olisiko Sirhan sittenkin voinut olla syytön hänen isänsä kuolemaan.