Jeffrey Epsteinin väitetty uhri suuntasi katseet Britannian kuningashuoneeseen oikeustalon portailla: ”Prinssi Andrew tietää mitä teki, toivottavasti hän tunnustaa”

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Jeffrey Epstein teki itsemurhan aiemmin elokuussa, minkä takia syytteistä häntä kohtaan joudutaan luopumaan. Useat tutkinnat miehen kuolemasta ja epäillyistä rikoksista kuitenkin jatkuvat.
Liikemies Jeffrey Epsteiniä seksuaalirikoksista syyttäneitä naisia kuultiin tiistaina oikeudessa. Yhteensä 16 naista oli paikalla todistamassa ja lisäksi asianajajat lukivat seitsemän naisen kirjalliset lausunnot.

Seksuaalirikoksista syytetty Epstein, 66, löydettiin kuolleena sellistään 10. elokuuta. Hänen todettiin tehneen itsemurhan.

– Hän osoitti maailmalle, kuinka turmeltunut ja pelkurimainen ihminen hän oli riistämällä oman henkensä, Sarah Ransome sanoi kuulemisessa Reutersin mukaan.


Eräs oikeustalolla mukana olleista väitetyistä uhreista oli Virginia Roberts Giuffre, joka on aiemmin väittänyt oikeuden dokumenttien mukaan, että hänet oli 17-vuotiaana pakotettu harrastamaan seksiä kolme kertaa kuningatar Elisabetin pojan prinssi Andrew’n kanssa.

Giuffre viittasi aiempaan kertomaansa tänään oikeustalon portailla, kertoo Sky News.

– Hän tietää mitä on tehnyt. Toivottavasti hän tunnustaa asian, Giuffre totesi lyhyesti medialle.


Prinssi Andrew on kiistänyt väitteet jyrkästi. Viikonloppuna julkaistun tiedotteen mukaan prinssi ei todistanut mitään kuvatunlaista toimintaa koskaan Epsteinin seurassa.

Syyttäjät joutuivat lain mukaan pyytämään tuomaria hylkäämään syytteet Epsteiniä vastaan syytetyn kuoleman jälkeen. Tuomari Richard Berman kertoi halunneensa kuitenkin kuulla Epsteinin epäiltyjen rikosten uhreja ja näiden asianajajia, minkä takia tiistain kuuleminen järjestettiin.

– Mielestäni se kuuluu on oikeuslaitoksen toimialaan ja on sen vastuulla, että tämän tapauksen uhreja kohdellaan reilusti ja kunnioittavasti, Berman sanoi ennen kuulemisen aloittamista The New York Timesin mukaan.
Epsteiniä syytettiin alaikäisten seksikaupasta ja salaliitosta seksikaupan pyörittämiseksi. Syyttäjien mukaan liikemies houkutteli alaikäisiä tyttöjä vierailemaan hänen luonaan. Tytöt oli usein palkattu hierojiksi, mutta heitä vaadittiin antamaan eroottinen hieronta alastomina. Monet tytöt ovat kertoneet joutuneensa myös muuten seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi.


Tyttöjä myös pyydettiin syytteiden mukaan hankkimaan lisää alaikäisiä tyttöjä Epsteinille. Syyttäjien mukaan nuorimmat Epsteinin uhreista olivat vain 14-vuotiaita.
Monet naisista olivat turhautuneita siitä, etteivät koskaan pääse kohtaamaan Epsteiniä oikeudessa.

– Se fakta, ettei minulla koskaan ole mahdollisuutta kohdata hyväksikäyttäjääni oikeudessa, kalvaa minua. He antoivat tämän miehen tappaa itsensä ja tappaa mahdollisuus oikeuden toteutumiselle niin monen muun kannalta, Jennifer Araoz sanoi BBC:n mukaan.

Araozin mukaan Epstein raiskasi hänet New Yorkin asunnollaan, kun Araoz oli 15-vuotias.


– Olen erittäin vihainen ja surullinen. Oikeus ei tässä tapauksessa koskaan ole toteutunut, Courtney Wild kuvaili tuntemuksiaan.

– Meidän ei tarvitse tietää, miten hän kuoli. Se tuntui aivan uudelta traumalta. Ei tuntunut hyvältä herätä sinä aamuna ja saada selville, että hän väitetysti teki itsemurhan, toinen nainen sanoi kyyneleitä pidätellen.


Jotkut myös huomauttivat, että Epstein tuomittiin aikoinaan seksuaalirikoksista vankilaan. Tuolloin liikemies istui kuitenkin vankilassa vain 13 kuukautta, minkä jälkeen hän sai työskennellä omalla toimistollaan kuutena päivänä viikossa. Tuomiota on arvosteltu liian kevyeksi.

– Minulle sanottiin silloin, että Jeffrey Epstein joutuisi vastuuseen, mutta niin ei käynyt, Michelle Licata sanoi kirjallisessa lausunnossaan.

– Juttu päättyi ilman, että tiesin, mitä oikein tapahtuu... minua kohdeltiin kuin minulla ei olisi mitään väliä.

Syyttäjät vakuuttivat tiistaina, että tutkinta Epsteinin epäiltyihin rikoksiin liittyen kuitenkin jatkuu.

– Syytteiden hylkääminen ei millään tavoin estä tai rajoita käynnissä olevaa tutkintaa mahdollisista rikoskumppaneista, apulaissyyttäjä Maurene Comey sanoi kuulemisessa.


Sen lisäksi, että Epsteinin mahdolliset rikoskumppanit ovat tutkinnan kohteena, myös Epsteinin kuolemasta on käynnistetty selvityksiä. Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI, oikeusministeriön nimittämä tutkija ja Yhdysvaltojen vankeinhoitolaitos ovat kaikki käynnistäneet tutkinnat siitä, miten Epstein onnistui tekemään itsemurhan valvotussa vankilassa.

Epsteiniä vastaan on myös nostettu siviilikanteita, joilla haetaan korvauksia kuolinpesältä. Epstein allekirjoitti kaksi päivää ennen kuolemaansa testamentin, jossa siirsi yli puolen miljardin dollarin varansa rahastoon.