AFP: Islam-tutkija Tariq Ramadanin epäillään osallistuneen joukkoraiskaukseen ranskalaisessa hotellissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

AFP: Islam-tutkija Tariq Ramadanin epäillään osallistuneen joukkoraiskaukseen ranskalaisessa hotellissa

Ramadan on virkavapaalla professuuristaan Oxfordissa aiempien raiskausepäilyjen vuoksi.

Tariq Ramadan on kansainvälisesti tunnettu islam-tutkija.­

26.8.2019 2:06

Tunnetun sveitsiläisen islam-tutkijan Tariq Ramadania epäillään osallistuneen joukkoraiskaukseen ranskalaisessa hotellissa, kertoo uutistoimisto AFP.

Noin 50-vuotias nainen on kertonut menneensä Lyonissa sijaitsevaan hotelliin haastattelemaan tutkijaa toukokuussa 2014, kun Ramadan raiskasi hänet useaan kertaan työkaverinsa kanssa.

Nainen on tehnyt asiasta rikosilmoituksen toukokuussa 2014. Naisen mukaan Ramadan on uhkaillut häntä, jotta hän ei puhuisi tilanteesta.

Ramadan jakoi sunnuntai-iltana omalla Facebook-tilillään tiedotteen, jossa hän sanoo kertovansa asiasta selkeiden faktojen kera lähipäivinä.

Ramadania on aiemmin epäilty Ranskassa kahdesta raiskauksesta, jotka tapahtuivat vuosina 2009 ja 2012. Hän on kiistänyt teot. Ramadan pidätettiin vuonna 2018 ja hän istui tutkintavankeudessa yhdeksän kuukautta. Nyt hän on takuita vastaan vapaana.

Myös Sveitsin viranomaiset tutkivat Ramadania epäiltyyn raiskaukseen liittyen.

Ramadan on tunnettu islam-tutkija ja virkavapaalla oleva Oxfordin yliopiston professori. Hän on tutkinut erityisesti muslimien asemaa nyky-Euroopassa. Lukuisten yliopistopestien lisäksi hän on toiminut Britanniassa hallinnon neuvonantajana uskonnonvapausasioissa.

Tariq Ramadan, 56, on naimisissa ja neljän lapsen isä. Hän on Muslimiveljeskunnan perustajan Hassan al-Bannan lapsenlapsi. Muslimiveljeskunta on kiistanalainen islamistiverkosto, jonka luokittelemista terrorijärjestöksi jotkut maat harkitsevat.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?