Sosiaalisessa mediassa leviää kiusallinen kuva Boris Johnsonista – mutta mitä tilanteessa todella tapahtuu?

rac

Julkaistu:

politiikka
Boris Johnsonin ja Emmanuel Macronin tapaamisesta Élysée-palatsissa leviää sosiaalisessa mediassa erikoinen uutiskuva. Kuva ei kuitenkaan kerro koko totuutta tilanteesta.
Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat torstaina Pariisissa Élysée-palatsissa.

Johnson ja Macron keskustelivat tapaamisensa aikana muun muassa brexitistä, mutta keskustelujen sisällön sijaan monien huomio kiinnittyi sosiaalisessa mediassa leviämään lähteneeseen erikoiseen kuvaan.

Otoksessa näkyy selvästi, miten Johnson pitää jalkaansa reteästi hänen ja Macronin välissä olevalla pienellä sohvapöydällä.

Brittien yleisradioyhtiö BBC valottaa artikkelissaan, että tapaamisessa kuvattu videomateriaali paljastaa Johnsonin nostaneen jalkansa pöydälle vasta sen jälkeen, kun isäntänä toiminut Macron pilaili pyöreän pikku pöydän toimivan myös mainiosti rahina väsyneille jaloille.

Katso video tilanteesta yllä.


Leviämään lähtenyt kuvankaappaus tilanteesta ehti kuitenkin jo värittää totuutta kansalaisten silmissä.

– Kuvitelkaa, jos jonkun muun maan pääministeri tekisi noin Buckinghamin palatsissa, eräs tuohtunut britti kirjoitti Twitterissä.

– Ihmettelen, mitä kuningatar tästä tuumaa, kirjoitti puolestaan eräs ranskalainen.

Tony Blairin entinen neuvonantaja ja politiikan erikoistoimittaja Alastair Campbell iski oman kauhansa soppaan ja kommentoi tilannetta PA-uutistoimistolle.

– On noloa, että vastikään valitulta pääministeriltä kesti näin pitkään mennä tapaamaan Saksan liittokansleria ja Ranskan presidenttiä, ja sitten hän nostaa jalkansa ylös presidentin pöydälle, hän täräytti.

– Se voi kuulostaa pieneltä asialta, mutta se osoittaa ylimielisyyttä ja epäkunnioitusta.

Sky Newsin politiikan toimittaja Tom Rayner puolusti Johnsonia julkaisemalla Twitterissä Reutersin videon tilanteesta ja selityksen siitä, mitä todella tapahtui.
Ranskalaisessa mediassa tapahtumaa käsiteltiin varsin viattomana sattumuksena.

Le Parisien -sanomalehti julisti otsikossaan, että Johnson ei loukannut Macronia nostamalla jalkansa tämän eteen pöydälle.

– Internetissä reagoidaan niin nopeasti – ja joskus myös ylireagoidaan, lehti huomautti.

Macronin ja Johnsonin neuvottelut eivät tuottaneet Johnsonin toivomaa tulosta

Boris Johnson tapasi torstaina Macronin ja keskiviikkona Saksan liittokansleri Angela Merkelin aikeenaan ylipuhua heidät myöntymään brexit-suunnitelmiinsa.

Johnson haluaisi kuopata Theresa Mayn neuvotteleman erosopimuksen ja siihen kuuluvan backstop-suunnitelman. Sen tarkoitus on säilyttää avoin raja Irlannin ja Pohjois-Irlannin välillä vielä brexitin jälkeenkin. Kovan rajan muodostumisen Irlannin saarelle on pelätty vaarantavan Pohjois-Irlannin rauhan.

Jo ennen tapaamista uutisoitiin, että Johnsonin ja Macronin välit eivät ole lämpimimmät mahdolliset, eikä Macronin odoteta osoittavan myöntymisen merkkejä.

Guardian-lehti kertoikin tapaamisen jälkeen torstaina, että Macron ilmoitti Johnsonille backstop-suunnitelman olevan ”aivan välttämätön” brexit-sopimukselle. Macron myös vaati Johnsonia esittämään vaihtoehdot pöytään mahdollisimman nopeasti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt