Tapahtuiko avaruudessa rikos? Nasa tutkii astronautin toimia Kansainvälisellä avaruusasemalla

Julkaistu:

Nasa
Astronautin epäillään tarkastelleen vaimonsa pankkitietoja ilmoista käsin keskellä avioeroprosessia.
Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallintovirasto Nasa tutkii, onko astronautti Anne McClain syyllistynyt identiteettivarkauteen ja puolisonsa pankkitietojen luvattomaan tarkasteluun Kansainväliseltä avaruusasemalta käsin. Kyseessä saattaa olla tiettävästi ensimmäinen avaruudessa tapahtunut rikos.

Avioeroprosessi ja huoltajuuskiista olivat paraikaa käynnissä, ja Summer Wordenin mielestä hänen astronauttivaimollaan oli omituisen hyvin tiedossa, mitä hän rahoillaan teki. Niinpä Worden päätti kysyä pankilta, mistä hänen verkkopankkiinsa oli kirjauduttu.

Kävi ilmi, että tietoja oli haettu Nasan tietokoneella, joka sijaitsi yläilmoissa. Vaimo oli kuuden kuukauden komennuksella vajaan 400 kilometrin korkeudessa Kansainvälisellä avaruusasemalla.

McClainin puolustusasianajaja kertoi The New York Timesille, että McClain ei ole mielestään tehnyt mitään väärää vaan ainoastaan huolehti perheen raha-asioista ja lapsen hoitomaksuista.

Asianajajan mukaan McClain oli suhteessa huolehtinut talousasioista ja puolisonsa tietäen käyttänyt tämän verkkopankkia.

Kansainvälinen avaruusasema ISS on eri maiden yhteiskäytössä, ja on sovittu, että avaruusaseman asukkaisiin pätee heidän kotimaansa laki. Mikäli avaruusturismi yleistyy, myös avaruusrikollisuuden uskotaan kasvavan.

Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä MTV.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt