Prinssi Andrew myöntää: oli virhe tavata Jeffrey Epstein vankilatuomion jälkeen

Julkaistu:

Prinssi on yhdistetty edesmenneeseen miljonääriin.
Prinssi Andrew on kiistänyt koskaan nähneensä, todistaneensa tai epäilleensä mitään sellaista, mikä johti hänen entisen ystävänsä Jeffrey Epsteinin pidätykseen ja tuomioon.

Miljonääri Epstein teki itsemurhan sellissään aiemmin tässä kuussa New Yorkissa. Häntä syytettiin seksin ostamisesta useilta alaikäisiltä tytöiltä.

Prinssi Andrew, Yorkin herttua ja kruununprinssi Charlesin pikkuveli, on yhdistetty monella tavalla Epsteiniin. Tällä oli mediatietojen mukaan puhelinmuistiossaan 16 numeroa prinssille ja 18 tämän ex-vaimolle. Daily Mailin julkaisemalla videolla Epstein lähtee New Yorkin asunnolta nuoren naisen kanssa, ja prinssi Andrew vilkuttaa asunnon ovelta. Video on tiettävästi vuodelta 2010. Lehti julkaisi myös kuvia, joissa miehet kävelevät yhdessä New Yorkin Central Parkissa.

Oli ”virhe” tavata Epsteinia sen jälkeen, kun hän pääsi vankilasta 2010, prinssi kertoo nyt uutistoimisto Reutersin mukaan.

Epstein tunnusti vuonna 2008 syyllistyneensä prostituutiorikoksiin saaden siten 13 kuukauden vankeustuomion, jonka aikana hän sai myös tehdä töitä toimistollaan Floridan Palm Beachilla.

BBC:n mukaan miehet tapasivat toisensa ensi kertaa vuonna 1999. Samana vuonna prinssi matkusti Epsteinin kanssa Epsteinin Little St. James -nimiselle yksityissaarelle Neitsytsaarille.