Järkyttävä turma tornitalossa New Yorkissa – naapurit todistivat, kun Samuel, 30, rusentui hissin korin ja kuilun väliin

Julkaistu:

Asukkaiden mukaan 23-kerroksisen talon hisseissä on ollut paljon ongelmia aiemmin.
New Yorkissa Manhattanilla sijaitsevassa 23-kerroksisessa tornitalossa tapahtui torstaiaamuna hissionnettomuus, jossa sai surmansa talossa asunut mies. Tapauksesta uutisoivan NBC Newsin mukaan onnettomuus tapahtui, kun yläkerroksista tulossa ollut hissi laskeutui talon aulaan ihmisiä kyydissään.

Kun hissin ovet avautuivat, se ei pysähtynytkään normaaliin tapaan, vaan jatkoi matkaansa pudoten vauhdilla alas talon kellarikerroksiin. Ovesta ulos astumassa ollut Samuel Waisbren, 30, rusentui kuoliaaksi jäädessään hissin korin ja hissikuilun reunan väliin.

Pelastusviranomaiset totesivat Waisbrenin kuolleeksi paikan päällä. He joutuivat irrottamaan hissistä osia päästäkseen käsiksi ruumiiseen, joka oli juuttuneena hissin ja sen kuilun seinän väliin ensimmäisen kerroksen ja kellarikerroksen välille.

”Toinen kaveri oli onnekas päästessään ulos”

Hississä oli Waisbrenin kuollessa viisi ihmistä, jotka selvisivät tilanteesta vammoitta. Heidän kerrottiin odottaneen pelastamistaan tapahtuneesta järkyttyneinä.

Hissistä oli juuri ennen Waisbrenin yritystä ehtinyt astua ulos toinen mies, jolle ei käynyt kuinkaan.

– Toinen kaveri oli onnekas päästessään ulos. Hänellä ei ole aavistustakaan siitä, kuinka onnekas hän oli, hissionnettomuuksia tutkinut konsultti Kevin Doherty sanoi New York Postille.
Waisbrenin kuolema tallentui talon aulan valvontakameraan. Sen kuvaamalla videolla näkyy, kuinka aulassa hissiä odottaneet asukkaat ryntäävät järkyttyneinä paikalta, hissistä ensin ulos astunutta miestä lukuun ottamatta.

– Kaveri yritti kirjaimellisesti kiivetä ulos hissistä kerrokseen, kun hissi liikkui edelleen alas. Se on kauheaa, onnettomuutta todistanut rakennuksen työntekijä kuvaili.

Doherty kertoi lehdelle, että vastaavanlaisissa onnettomuuksissa hissien turvajärjestelmiä on usein ”manipuloitu” toimintaongelmien ratkaisemiseksi.

– Hissien tietokoneet on suunniteltu estämään hissin liikkumisen silloin, kuin joko korin sisäovi tai kuilun ovi ovat avoinna. Jotta tällaista tapahtuisi, kyseessä pitäisi olla joukko mekaanisia ja sähköisiä häiriöitä, jotka tapahtuisivat samanaikaisesti.

Asukas vertasi talon hisseillä ajamista kauhuelokuvaan

Onnettomuutta tutkivan kaupungin rakennusosaston mukaan onnettomuushissistä ei ole tehty virallisia valituksia ainakaan kymmeneen vuoteen. Sen sijaan rakennuksen toinen hissi otettiin muutamia kuukausia sitten pois käytöstä turvallisuushuolien vuoksi.

Tuolloin viranomaiset totesivat raportissaan, että hissin oven rajoitinta oli peukaloitu. Hissille myönnettiin jälleen käyttölupa toukokuun lopussa, mutta keskiviikkoiltana se oli jälleen otettu pois käytöstä kerrosten välille juuttumisten vuoksi.

– Tässä talossa on aina hissiongelmia, talon kahdeksannessa kerroksessa asuva Dayna Sargen kertoi NBC:lle.

Hänen mukaansa ihmishenki olisi voinut säästyä, jos ongelmiin olisi puututtu ajoissa kunnolla. Toinen asukas vertasi talon hisseillä liikkumista kauhuelokuvaan.

– Ne hyppäävät aina kerrosten yli. Tuntuu kuin olisi halloween, kun olet siinä pelottavassa hississä, joka hyppii ylös ja alas, nimettömänä puhunut asukas lisäsi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt