Norjalaisturisti kuristi hengiltä naapurihuoneen perheenisän Phuketissa – kaikki alkoi äänekkäästä laulamisesta

Julkaistu:

Kamppailulajien harrastajaksi kuvailtu 53-vuotias norjalainen kertoi poliisille toimineensa vaiston varassa, eikä hänellä omien sanojensa mukaan ollut aikomusta surmata 34-vuotiasta perheenisää.
Kahden vierekkäisessä hotellihuoneessa asuneen turistipariskunnan lomamatkat saivat traagisen käänteen Thaimaan Phuketissa keskiviikkona. Britannian kansalainen Amitpal Singh Bajaj, 34, oli saapunut Thaimaahan vaimonsa ja taaperoikäisen poikansa kanssa viettämään 10-vuotishääpäiväänsä, ja norjalainen Roger Bullman, 53, oli niin ikään lomamatkalla puolisonsa kanssa.

Aviomiesten välillä aamuyöllä puhjenneen riidan päätteeksi Bajaj makasi henkihieverissä vatsallaan huoneensa lattialla ja Bullman vietiin kertaamaan tapahtumia paikalliselle poliisiasemalle kasvot mustelmilla sekä viiltohaava olkapäässään. Bajaj kuoli hieman myöhemmin vammoihinsa sairaalassa.
Norjalaista syytetään nyt kuolemantuottamuksesta sekä väkivaltaisesta tunkeutumisesta naapurihuoneeseen, ja häntä uhkaa mahdollisesti 15 vuoden vankeus.

Centara Grand Resort -nimisessä hotellissa sattuneesta tapauksesta uutisoivat muun muassa Phuket News sekä useat brittilehdet kuten Daily Mail, Independent, The Sun ja Telegraph. Kyseiseen hotelliin myy pakettimatkoja ainakin yksi suomalainen matkatoimisto.

Kovaääninen laulu parvekkeella käynnisti riidan

Tapahtumat käynnistyivät, kun Bullman päätti jostakin syystä laulaa kovaäänisesti parvekkeellaan aamuyön tunteina. Hotellin turvamies kävi kaksi kertaa toppuuttelemassa norjalaista, mutta Daily Mailin mukaan tämä jatkoi laulamistaan, vieläpä entistä kovemmalla äänellä.

– Herra Bajaj sätti herra Bullmania liiallisesta metelöimisestä, koska hänen vaimonsa ja lapsensa halusivat nukkua, poliisipäällikkö Prawit Sutthirueangarun kertoi Phuket Newsille.
Miehet alkoivat riidellä, ja pian Bullman rikkoi huoneiden parvekkeita erottaneen puuoven sekä tunkeutui Bajajin huoneeseen. Tilanne eteni fyysiseen kamppailuun huoneessa.

Poliisin mukaan tappelussa käytettiin aseena ainakin pulloa. Aiempien tietojen mukaan Bajaj olisi käyttänyt myös veistä, mutta veitsestä ei ole enää puhuttu sen jälkeen, kun poliisi on kertonut medialle tarkemmin tapahtumista.

Poliisipäällikkö ei ollut halukas kommentoimaan sitä, mikä aiheutti haavan Bullmanin hartiaan.

– Herra Bullman oli isompi ja vahvempi ja hän piti herra Bajajia otteessa, jossa hänen käsivartensa oli tämän kaulan ympärillä. Herra Bullman kuristi ja löi herra Bajajia, kunnes hän menetti tajuntansa. Vartija saapui paikalle ja näki herra Bullmanin kuristamassa allaan ollutta herra Bajajia käsivarrellaan, poliisipäällikkö kertoi.

Tappelun tiimellyksessä Bajaj oli ehtinyt kehottaa vaimoaan juoksemaan hotellin vastaanottoon pyytämään apua ja ottamaan parin lapsen mukaansa. Sairaalassa hänen kuolinsyykseen todettiin tukehtuminen.

Norjalainen vapaaksi takuita vastaan

Kamppailulajien harrastajaksi kuvailtu Bullman on kertonut poliisille toimineensa vaiston varassa, eikä hänellä omien sanojensa mukaan ollut aikomusta surmata Bajajia, vaan estää tätä liikkumasta. Poliisin mukaan hän oli päihtynyt tilanteessa.

Poliisin mukaan Bullman on päästetty takuita vastaan vapaalle jalalle oikeudenkäyntiä odottamaan. Norjan median mukaan takuusumma oli noin 6 000 euroa.

Bajajin lesken Bandhna Kaur Bajajin, 34, mukaan edesmennyt mies oli yrittänyt ennen kuolemaansa estää Bullmania pääsemästä hänen ja pariskunnan pienen pojan kimppuun.

– Aviomieheni uhrasi henkensä pelastaakseen poikani ja minun henkeni. Hän tulee aina olemaan sankarimme, leski kertoi The Sunin mukaan.