Hotellin katkera kokki valmisteli vieraiden ja työtoverien joukkosurmaa Kaliforniassa – kollegan ilmianto esti suunnitelman

rac

Julkaistu:

Poliisi takavarikoi tuliaseita, tuhansia ammuksia sekä taktista kalustoa, kuten lippaita ja rynnäkkökiväärin, jonka hallussa pitäminen on Kaliforniassa laitonta.
Kalifornialaisen hotellin kokki on pidätetty epäiltynä joukkoampumisen suunnittelusta. Ampumisen kohteena olisivat olleet kokin työkaverit sekä hotellin vieraat, kertoo yhdysvaltalaismedia CNN.

CNN:n mukaan kokki oli tuohtunut henkilöstöhallintoon liittyvistä asioista Marriott-hotellissa Long Beachilla.

Rodolfo Montoyan, 37, pidätykseen johti poliisin Montoyan kollegalta saama vinkki. Mies pidätettiin hänen kotonaan Hungtington Beachilla.

Poliisi takavarikoi kotietsinässä tuliaseita, tuhansia ammuksia sekä taktista kalustoa, kuten lippaita ja rynnäkkökiväärin, jonka hallussa pitäminen on Kaliforniassa laitonta.

Poliisin mukaan epäillyllä oli niin suunnitelma, aikomus kuin keinot toteuttaa joukkoammuskelu, jossa olisi voinut tulla massoittain uhreja.

Montoyalla ei ollut rikostaustaa, joka olisi estänyt hänen hankkimasta muutoin laillisia aseita. Hänet pidätettiin aseiden valmistuksesta ja levittämisestä, laittoman aseen hallussapidosta ja laittomasta uhkauksesta. Epäilty astuu oikeuden eteen jo torstaina, CNN kertoo.

Lisäksi CNN kertoo, että ainakin 28 ihmistä on pidätetty ympäri Yhdysvaltoja joukkoammuskelu-uhkien takia sen jälkeen, kun asemies tappoi yli 20 ihmistä Walmart-tavaratalon pihalla El Pasossa, Teksasissa elokuun alussa.

El Pason ja Ohion Daytonin ammuskelujen jälkeen FBI määräsi toimistojaan ympäri maat suorittamaan uusia uhka-arvioita.


CNN uutisoi aiemmin kolmesta samasta syystä pidätetystä yhdysvaltalaisesta. Connecticutissa pidätetty 22-vuotias mies oli kertonut Facebookissa olevansa kiinnostunut joukkoampumisen toteuttamisesta. Miehellä oli hallussaan useita suuren kapasiteetin lippaita ja ammuksia.

Viranomaiset saivat vihjeen miehestä, kun hän yritti ostaa suuren kapasiteetin kiväärilippaita osavaltion ulkopuolelta. Tutkinnassa liittovaltion poliisi FBI ja paikallinen poliisi saivat selville, että mies yritti rakentaa kivääriä. Lisäksi kotietsinnässä löydettiin muun muassa pistooli ja suojavarusteita.

Toinen pidätetyistä on floridalainen 25-vuotias mies, joka kertoi ex-tyttöystävälleen lähetetyissä viesteissä haluavansa ampua väkijoukkoon ja tappaa sata ihmistä.

Kolmas pidätetty on 20-vuotias ohiolainen, joka oli uhkaillut juutalaista kulttuurikeskusta Instagram-tilillään julkaistulla ampumisvideolla. Tilillä oli julkaistu runsaasti juutalaisvihamielistä sisältöä.