Trump loukkaantui Tanskan pääministerin puheista: Meitä ei kohdella näin

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Donald Trumpin mielestä Mette Fredriksen oli häijy ja sopimaton.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoo Tanskan pääministerin Grönlanti-kommentin olleen häijy ja sopimaton. Tanskan pääministeri Mette Frederiksen totesi aiemmin, että Trumpin haave ostaa Tanskalle kuuluva Grönlanti on ”absurdi”.

Trumpin mukaan Frederiksenin kommentti oli sanottu todella häijyllä ja sarkastisella tavalla.

Trump päätti eilen perua syyskuulle suunnitellun Tanskan-vierailunsa. Perumisen syynä oli se, ettei Tanska ollut kiinnostunut keskustelemaan Grönlannin myymisestä.

– Hän (Frederiksen) ei puhu minulle, hän puhuu Yhdysvalloille, Trump sanoi.

Trump uhosi toimittajille, että Yhdysvaltoja ei enää voi kohdella samalla tavalla kuin hänen edeltäjänsä Barack Obaman aikana.

Trump kuitenkin sanoi, että Tanskan vierailu järjestetään myöhemmin. Hän ei tarkentanut ajankohtaa.

Tanskassa presidentin tuittuilua ei katsottu hyvällä. Frederiksen sanoi tiedotustilaisuudessa olevansa ärsyyntynyt ja yllättynyt Trumpin vierailun lykkääntymisestä. Hän kuitenkin korosti, etteivät maiden suhteet ole kriisissä.

Myös muut poliitikot kommentoivat perumista kärkkäästi.

– Herra presidentti. Olet päättänyt lykätä Tanskan-vierailuasi. Mikset vain peruisi? Meillä on kiire muiden asioiden kanssa, Tanskan kansanpuolueen varapuheenjohtaja Sören Espersen kirjoitti Twitterissä.

Pompeo lepytteli

Yhdysvaltojen ulkoministeri Mike Pompeo puhui keskiviikkona tanskalaiskollegansa kanssa puhelimitse ja kehui maiden välistä puolustusyhteistyötä.

– Ministeri Pompeo puhui tänään Tanskan ulkoministerin Jeppe Kofodin kanssa presidentti Trumpin Tanskan-matkan siirtymisestä, Yhdysvaltain ulkoministeriö tiedotti.

– Ministeri ilmaisi kiitollisuutensa Tanskan yhteistyölle yhtenä Yhdysvaltojen liittolaisista ja Tanskan panoksesta maailmanlaajuisten turvallisuuskysymysten käsittelyssä. Ministeri ja ulkoministeri Kofod keskustelivat myös Tanskan kanssa tehtävän yhteistyön vahvistamisesta – Grönlanti mukaan lukien – arktisella alueella.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt