Venäläismedia bongasi Kultaranta VIII:n ja kuvaili sitä ”vaatimattomaksi”: Tältä se näyttää Putinin ”Lokkiin” verrattuna - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venäläismedia kuvailee Niinistön Kultaranta VIII -alusta ”vaatimattomaksi”– Putinin superjahti ”Lokki” pesee koollaan ja varustelullaan

Venäläisten makuun Kultaranta VIII saattaa olla vaatimaton, sillä Putinin käytössä oleva huvijahti on lähes kolme kertaa isompi.

21.8.2019 16:26

Venäläinen uutissivusto Fontanka.ru kuvailee Tasavallan presidentti Sauli Niinistön Kultaranta Kultaranta VIII venettä ”vaatimattomaksi”.

– Niinistö vie Putinin päivälliselle saarelle vaatimattomalla jahdilla, näin kuuluu juttua käsittelevä otsikko.

Suomen presidentin edustusvene on 19,3 metriä pitkä ja 5,7 metriä leveä, ja siihen mahtuu 18 matkustajaa.

Alus maksoi aikanaan 1,9 miljoonaa euroa.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti aiemmin, että presidentit matkustavat Suomenlinnaan päivälliselle juuri Kultaranta VIII -aluksella.

Presidentti Niinistön käytössä oleva Kultaranta VIII-vene kauppatorilla keskiviikkona.

Venäläisten makuun Kultaranta VIIII tosiaan saattaa olla hieman vaatimaton, sillä Putinilla on eri lähteiden mukaan edustusjahteja käytössään peräti kolme.

Interfax ja verkkosivusto Life.ru kertovat Putinin käytössä oleva superjahti Tshaika, eli Lokki- on huimat 53 metriä pitkä ja 9,5 metriä leveä.

Tshaikan pääkannella sijaitsevan ylellisen salongin pinta-ala on yli 100 neliömetriä. Veneessä on kylpyläkompleksi, johon kuuluu uima-allas, jossa on koristeellinen vesiputous, poreamme kuudelle hengelle, grilli ja ruokasali, johon mahtuu 14 vierasta.

Tsaika-vene on 53 metriä pitkä.

Jahdissa on kuusi hyttiä 12 vieraalle. Omistajan hytti sijaitsee pääkannella ja tila on jaettu makuu- ja työskentelytiloihin.

Aluksessa on myös oma pesutupa ja kylmiöt. Miehistön jäseniä aluksella on 11 ja heille on omat tilansa veneen alakansilla.

Venäjän merenkulkurekisterin mukaan Kreml osti jahdin vuonna 2011 ja sen hinnaksi tuli 30 miljoonaa euroa.

Viime vuonna Niinistön Sotshin vierailun aikana Putin vei Suomen presidentin puolitoistetuntiselle veneretkelle Tshaikalla Mustallemerelle.

Seuraa suoraa lähetystä Putinin vierailusta tästä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?