Liettuan auto-onnettomuudesta uutta tietoa – poliisi: ”Kuljettaja ei ajanut turvallista nopeutta”

Julkaistu:

Turma-auton takapenkillä matkustaneilla lapsilla ei ole poliisin mukaan hengenvaaraa.
Panevezhysin poliisilaitoksen tiedottaja Tadas Martinaitis kertoo Ilta-Sanomille, että BMW:tä kuljettanut turkkilainen mies ”ei valinnut turvallista ajonopeutta”.

Maanantaina myöhään illalla Liettuassa Panevezhys–Pavalis–Riika välisellä tieosuudella sattui onnettomuus, jossa menehtyi suomalainen vuonna 1986 syntynyt nainen. Turmassa menehtyi myös autoa kuljettanut vuonna 1980 syntynyt naisen aviomies, joka oli Turkin kansalainen. Poliisin mukaan autossa oli suomalainen rekisterikilpi.
Onnettomuudessa loukkaantuivat myös takapenkillä istuneet pariskunnan kolme lasta. 11- ja 9-vuotiaat pojat ja 3-vuotias tyttö vietiin sairaalaan, mutta heillä ei ole Martinaitisin mukaan hengenvaaraa.

Martinaitisin mukaan turkkilaismiehen kuljettama auto ajoi vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi latvialaismiehen kuljettamaan puoliperävaunurekkaan. Onnettomuus tapahtui valtatiellä kello 23.52.

Iskun voimasta kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja törmäsi toiseen puoliperävaunurekkaan, jota kuljetti liettualainen mies. Musta BMW 535i romuttui erittäin pahasti.