Trump perui tapaamisen Tanskan pääministerin kanssa – perustelee haluttomuudella keskustella Grönlannin myynnistä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Trump perui tapaamisen Tanskan pääministerin kanssa – perustelee haluttomuudella keskustella Grönlannin myynnistä

Donald Trumpin ja Mette Fredriksenin tapaaminen on peruttu.

Donald Trumpin ja Mette Fredriksenin tapaaminen on peruttu.

Julkaistu: 21.8.2019 3:27

Presidentin oli määrä tavata Tanskan pääministeri Kööpenhaminassa.

Presidentti Donald Trump kertoi tiistaina siirtävänsä suunniteltua tapaamista Tanskan pääministerin Mette Fredriksenin kanssa. Syyksi Trump kertoo Fredriksenin haluttomuuden keskustella Grönlannin mahdollisesta myynnistä Yhdysvalloille.

– Tanska on hieno maa ja sen kansalaiset mahtavia, mutta koska pääministeri Mette Frediksen on sanonut ettei hänellä ole kiinnostusta Grönlannin kauppaamisesta, aion siirtää kahden viikon päähän suunnitellun tapaamiseni toiseen aikaan, Trump kirjoitti Twitter-tilillään.

Trumpin oli määrä vierailla Kööpenhaminassa 2.-3. syyskuuta. Myöhemmin Valkoisesta talosta vahvistettiin uutistoimisto Reutersille että Trump aikoo perua koko Tanskan-vierailunsa.

Trump on sanonut olevansa kiinnostunut keskustelemaan strategisesti tärkeän saaren hankkimisesta maansa omistukseen. Sekä Tanskan että Grönlannin johtajat ovat suhtautuneet Trumpin puheisiin epäuskoisesti ja torjuneet ne ykskantaan. Fredriksen on kutsunut niitä esimerkiksi ”absurdeiksi”.

Tuoreimmat osastosta