Trump julkaisi kuvan kultaisesta pilvenpiirtäjästä Grönlannin kalastajakylässä – ”Lupaan että en tee tätä”

rac

Julkaistu:

Presidentti Donald Trump jatkaa puheitaan Grönlannin mahdollisesta hankkimisesta Yhdysvalloille.
Tiistaina Trump julkaisi Twitter-tilillään verkossa kiertäneet kuvamuokkauksen, jossa vitsaillaan presidentin esiin nostamilla suunnitelmilla hankkia Tanskan omistama maailman suurin saari Yhdysvalloille. Kuvassa kullanvärinen Trump-pilvenpiirtäjä seisoo keskellä idyllistä kalastajakylää Grönlannissa.

– Lupaan että en tee tätä Grönlannille! Trump kirjoittaa kuvan yhteydessä.

Trump-brändättyjä pilvenpiirtäjiä on rakennettu isoihin kaupunkeihin ympäri maailmaa. Tunnetuin Trump-rakennus lienee 1980-luvun alussa rakennettu alkuperäinen Trump Tower presidentin kotikaupungissa New Yorkissa. Kuvassa näkyvä kullansävyinen rakennus seisoo todellisuudessa Grönlannin sijaan Las Vegasin kasinokaupungissa.
Sunnuntaina Trump vahvisti itse lehtitiedot, joiden mukaan hän olisi kiinnostunut neuvottelemaan Tanskan kanssa Grönlannin ostamisesta Tanskalta Yhdysvalloille. Grönlannilla on sijaintinsa vuoksi tärkeä strateginen merkitys, jonka lisäksi saaren maaperässä on valtava määrä öljyä ja arvokkaita mineraaleja.

Tanskan pääministeri Mette Fredriksen on tyrmännyt Trumpin toiveet totaalisesti.

– Grönlanti ei ole kaupan. Grönlanti ei ole ole tanskalainen. Grönlanti kuuluu Grönlannille. Todella toivon ettei tätä ehdotusta ole esitetty tosissaan, saarella vieraillut Fredriksen totesi paikalliselle Sermitsiaq-sanomalehdelle viikonloppuna.