CNN: Viranomaiset kertovat estäneensä kolme mahdollista joukkoampumista Yhdysvalloissa – mies uhosi tappavansa 100 ihmistä

Julkaistu:

Yhdysvalloissa viranomaiset ovat kertoneet estäneensä yhteensä kolme mahdollista joukkoampumista eri osavaltioissa, kertoo uutiskanava CNN.
Connecticutissa pidätetty 22-vuotias mies oli kertonut Facebookissa olevansa kiinnostunut joukkoampumisen toteuttamisesta. Miehellä oli hallussaan useita suuren kapasiteetin lippaita ja ammuksia.

Viranomaiset saivat vihjeen miehestä, kun hän yritti ostaa suuren kapasiteetin kiväärilippaita osavaltion ulkopuolelta. Tutkinnassa liittovaltion poliisi FBI ja paikallinen poliisi saivat selville, että mies yritti rakentaa kivääriä. Lisäksi kotietsinnässä löydettiin muun muassa pistooli ja suojavarusteita.

Toinen pidätetyistä on floridalainen 25-vuotias mies, joka kertoi ex-tyttöystävälleen lähetetyissä viesteissä haluavansa ampua väkijoukkoon ja tappaa sata ihmistä.

Kolmas pidätetty on 20-vuotias ohiolainen, joka oli uhkaillut juutalaista kulttuurikeskusta Instagram-tilillään julkaistulla ampumisvideolla. Tilillä oli julkaistu runsaasti juutalaisvihamielistä sisältöä.