Pariskunta keräsi rahaa kuolleen vauvansa hautajaiskuluihin – sitten epäilykset heräsivät ja härski vyyhti paljastui

Julkaistu:

Yhdysvallat
CNN:n mukaan kaksikko joutuu oikeuden eteen.
Pennsylvaniasta kotoisin olevaa pariskuntaa epäillään härskistä huijauksesta Yhdysvalloissa, uutisoi CNN verkkosivuillaan.

Poliisi sanoo pariskunnan valehdelleen naisen raskaudesta sekä lapsen syntymästä ja kuolemasta. Kaksikkoa vastaan on nostettu useita rikossyytteitä.

Viranomaisten mukaan he järjestivät ensin vauvakutsut, joiden yhteydessä he keräsivät rahaa ja lahjoja ystäviltään ja perheenjäseniltään. Myöhemmin he loivat GoFundMe-joukkorahoituspalveluun sivun, jolla he kertoivat lapsensa kuolemasta ja pyysivät ihmisiltä rahaa hautajaiskuluihin.

Sivun kautta pariskunta onnistui keräämään 550 dollaria. Muita rahalahjoituksia ja lahjoja he saivat 700 dollarin edestä. Summa voi todellisuudessa olla suurempi, sillä kaikki uhrit eivät välttämättä ole ilmoittautuneet viranomaisille.

Pariskunta väitti Easton-poikansa syntyneen heinäkuun 3. päivänä ja kuolleen vain tunteja myöhemmin vastasyntyneen hengitysvaikeusoireyhtymään.

Pari julkaisi Facebook-sivuillaan kuvia vauvasta, joka myöhemmin osoittautui aidon näköiseksi nukeksi.
Vauvakutsujen järjestäjänä toiminut Cynthia Dilascio oli alkanut vähitellen epäillä mahdollista huijausta.

Vauvan väitetyn kuoleman jälkeen Dilascio oli yhteydessä paikalliseen hautaustoimistoon, josta kerrottiin, ettei heidän tiloissaan ollut polttohaudattu yhtään lasta kuukausiin. Sitten nainen meni poliisin puheille.

Myöskään sairaalaan ei ollut kirjattu Easton-nimistä vauvaa. Poliisi ei löytänyt minkäänlaisia todisteita siitä, että tämä olisi ollut olemassa.

Sen sijaan pariskunnan kotoa löytyi nukke ja uurna, jossa luki teksti ”Easton”. Dilascio päätti haastaa pariskunnan oikeuteen petoksesta.

– Kyse ei edes ole rahasta vaan enemmänkin tunnepuolesta. Hän itse asiassa teki näin perheelleen, minulle ja niille ihmisille, jotka olivat läsnä heitä varten ja välittivät, Dilascio toteaa.

– Hän tekee tällaista. On ihmisiä, jotka eivät voi saada lasta tai ovat menettäneet lapsen, ja hän tekee näin. Se on sairasta. On oltava sairas tehdäkseen tällaista.