Trump erehtyi luulemaan kannattajaansa mielenosoittajaksi – ylipainokommentit kampanjapuheessa nostattivat kohun

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Yhdysvaltain presidentti jätti kritisoimalleen miehelle myöhemmin viestin, jossa kiitti tätä tuesta.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ollut yhteydessä kannattajaansa, jolla hän sanoi olevan paino-ongelmia torstaina New Hampshiressa järjestetyssä kampanjatilaisuudessa. Trumpin kommentit nousivat uutisaiheeksi Yhdysvalloissa, ja niitä on kritisoitu laajalti sosiaalisessa mediassa.
  • Tilanne on nähtävissä yllä olevalla videolla.
Reutersin mukaan Trump kiinnitti yleisölle puhuessaan huomiota nyrkkiään heiluttaneeseen mieheen. Presidentti erehtyi luulemaan miestä mielenosoittajaksi, sillä hän ei huomannut tämän yllä ollutta ”Trump 2020” -paitaa.


– Tuolla kaverilla on vakava paino-ongelma. Mene kotiin ja ala treenata. Olkaa hyvä ja viekää hänet ulos täältä, Trump sanoi.

– Hänellä on isompi ongelma kuin minulla, isompi ongelma kuin kenelläkään meistä. Nyt hän menee kotiinsa, ja hänen äitinsä kysyy häneltä: ”Mitä h**vettiä olet juuri mennyt tekemään?” presidentti jatkoi kannattajiensa nauraessa.

Myöhemmin Trump sai kuitenkin tietää, että hänen kritisoimansa mies, Frank Dawson, olikin itse asiassa hänen kannattajansa. Poistuttuaan kampanjatilaisuudesta Trump yritti soittaa miehelle, mutta ei onnistunut tavoittamaan tätä.


Reutersille puhuneen hallinnon viranomaisen mukaan presidentti jätti Dawsonille ääniviestin, jossa hän ”kiitti tätä tuesta”. Alun perin julkisuuteen levisi tieto, jonka mukaan Trump olisi esittänyt miehelle anteeksipyynnön, mutta näin ei kuitenkaan tapahtunut kyseisen viranomaisen mukaan.

Dawson itse kommentoi tapahtunutta perjantaina Fox-kanavan Fox & Friends -ohjelmassa perjantaina. Poliisin työstä eläkkeelle jäänyt sotaveteraani totesi presidentin erehtyneen, mutta sanoi, ettei kanna tälle kaunaa.

– Hän ei nähnyt minun repivän kylttejä pois niiltä ihmisiltä, jotka istuivat lähellämme. He yrittivät aiheuttaa metakkaa, hyppivät ja alkoivat huutaa jotakin. Uskon hänen luulleen, että olin osa sitä, mutta en ollut, Dawson kuvaili tilannetta.

– Kaikki on hyvin. Rakastan tätä kaveria. Hän on parasta, jota tälle maalle on ikinä tapahtunut, Dawson lisäsi viitaten Trumpiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt