El Pason ampuja vei Antoniolta rakkaan puolison – sadat ventovieraat saapuivat hautajaisiin lohduttamaan miestä

Julkaistu:

Leskeksi jäänyt Antonio Basco on saanut osakseen valtavan myötätunnon vyöryn sen jälkeen, kun hänen tarinansa levisi uutisten välityksellä.
Texasin El Pasossa sijaitsevassa Walmart-tavaratalossa kaksi viikkoa sitten tapahtunut joukkoampuminen vaati 22 kuolonuhria. Yksi heistä oli tavaratalossa työskennellyt Margie Reckard, 63.

Tapahtuneen jälkeen maailmalle levisi uutiskuvia Reckardin leskestä Antonio Bascosta, joka suri lohduttomasti menetettyään ainoan läheisen perheenjäsenensä. Ennen tragediaa pari oli ehtinyt olla naimisissa 22 vuoden ajan, ja miehen kohtalo kosketti monia.


Basco pelkäsi, että kovinkaan moni ei saapuisi hänen vaimonsa hautajaisiin. Niinpä hän päätti kutsua tilaisuuteen kaikki halukkaat.

Paikallinen hautaustoimisto julkaisi tiistaina Facebookissa päivityksen, jossa kutsu esitettiin. Päivitys keräsi pian tuhansia liikuttuneita kommentteja ja surunvalitteluita.


Kun Basco perjantaina käveli hautajaistilaisuuteen kirkkoon, häntä vastassa oli satojen surijoiden joukko, joka toivotti miehen tervetulleeksi aplodein. CNN:n mukaan täynnä olleeseen kirkkoon mahtui 400 ihmistä, ja ulkopuolella helteisessä säässä odotti 700 ihmistä lisää, jotta he pääsisivät esittämään surunvalittelunsa leskelle.

– Tämä on uskomatonta, Basco totesi saavuttuaan paikalla olleelle BBC:n toimittajalle.

”En halunnut hänen surevan yksin”

Puolisonsa arkun äärellä seissyt Basco päätyi viettämään kaksi tuntia halaten ventovieraita ihmisiä, jotka jonottivat päästäkseen lohduttamaan häntä.

– Ihmiset kertoivat edustavansa eri uskontoja ja tulleensa eri kaupungeista. On uskomatonta, kuinka paljon rakkautta ja tukea joka ainoa heistä on osoittanut, Reckardin lapsenlapsi Tyler sanoi.


Yksi paikalle saapuneista oli Los Angelesissa asuva Jordan Billard, 38, joka kertoi Washington Postille ostaneensa lentoliput heti kutsusta kuultuaan. Jo ennen tätä hän oli liikuttunut Bascon tarinasta. Samoin teki San Franciscossa asuva Hala Hijazi, jota oli koskettanut Bascon vaimoaan kohtaan osoittama rakkaus.

– En halunnut hänen kärsivän yksin. En halunnut hänen surevan yksin, Hijazi kertoi kyynelsilmin CNN:lle.


Hän sai tilaisuutensa tukea Bascoa jonotettuaan tämän luokse.

– Kiitin häntä paitsi El Pason, myös koko maan yhdistämisestä. En ole koskaan tavannut yhtä nöyrää, ystävällistä, ihanaa ja puhdassydämistä ihmistä, nainen kertoi.

”He tuntevat hänen läsnäolonsa”

Hautajaisvieraiden lisäksi Bascoa on lohdutettu kukkalähetyksin, joita hautaustoimiston edustajan mukaan on tullut yli 900. Kukkia on lähetetty miehelle paitsi eri puolilta Yhdysvaltoja, myös muista maista kuten Japanista ja Uudesta-Seelannista.


Lisäksi yli 1 000 ihmistä on lahjoittanut yhteensä yli 30 000 dollaria Bascon tukemiseksi käynnistettyyn varainkeruukampanjaan. Hautaustoimisto oli jo aiemmin päättänyt huolehtia hautajaisten kustannuksista.

– Jaettuamme päivityksen olemme saaneet valtavan määrän tukea. Meillä on etuoikeus kunnioittaa ja palvella yhteisöämme yrittäessämme keventää sen taakkaa sitä ravistelleen tragedian jälkeen. Halusimme vain tehdä oman osamme auttaaksemme jollakin tavalla, hautaustoimiston johtaja Harrison B. Johnson kertoi BBC:lle.


Basco ei itse ollut odottanut valtavaa myötätunnon vyöryä, jonka hän on saanut osakseen. Hän kuvaili sen kuitenkin tuntuvan hyvältä ja uskoi paikalle tulleiden ymmärtävän, kuinka erityislaatuinen hänen vaimonsa oli.

– He tuntevat hänet täällä. He tuntevat hänen läsnäolonsa, Basco sanoi.

Vierailee joka päivä muistopaikalla

Puolisonsa Basco näki viimeisen kerran elossa elokuun 3. päivänä käydessään ruokaostoksilla tämän työpaikalla. Vielä samana päivänä 21-vuotias mies astui sisään tavarataloon ja avasi tulen päättäen 22 ihmisen elämän.

Kuultuaan verilöylystä Basco kierteli sairaaloita tuntikausien ajan puolisoaan etsien. Poliisi toi suru-uutisen vasta seuraavana päivänä.


Hautajaisia edeltäneen kahden viikon ajan Basco on vieraillut päivittäin Walmartin edustalle syntyneellä muistopaikalla. Joka päivä hän on jättänyt kukkia sinne pystytetylle valkoiselle ristille, joka kantaa Margien nimeä.

– Lupasin hänelle tuoreita ruusuja joka päivä, mies sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt