Slummissa raivonnut valtava tulipalo vei kodin tuhansilta ihmisiltä Dhakassa – kuolonuhreilta vältyttiin kuin ihmeen kaupalla

rac

Julkaistu:

Tulipalo saatiin lopullisesti sammutettua vasta lauantaiaamuna. Tiedot kotinsa menettäneiden määrästä vaihtelevat suuresti.
Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa sijaitsevassa slummissa perjantai-iltana syttynyt tuhoisa tulipalo on jättänyt tuhansia ihmistä kodittomiksi. Tiedot kodittomiksi jääneiden määrästä vaihtelevat suuresti, sillä BBC:n mukaan heitä olisi noin 50 000, kun taas paikallisessa mediassa puhutaan noin 3 000:sta perheestä.

BBC:n mukaan tulipalossa tuhoutui noin 15 000 kotia, paikallisen median mukaan muutamia tuhansia.


Kenenkään ei ainakaan toistaiseksi tiedetty kuolleen tulipalossa, mutta useiden ihmisten kerrottiin loukkaantuneen. Monet slummin asukkaista olivat poissa kotoaan viettämässä muslimien juhlapyhä Id al-Adhaa, mikä todennäköisesti vaikutti asiaan.


Slummin asuinnoista useimmissa katot oli tehty muovista, mikä kiihdytti palon leviämistä. Palomiehiltä kesti noin kuusi tuntia saada tulipalo sammutettua.


Tulipalon syttymissyystä ei ole toistaiseksi tietoa, mutta viranomaiset ovat jo käynnistäneet tutkinnan sen selvittämiseksi. Bangladeshin hallitus on luvannut apua kotinsa menettäneille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt