Amerikkalaismies piileskeli lain kouraa omatekoisessa bunkkerissa kolme vuotta – poliisia odotti sisällä melkoinen näky

Julkaistu:

Yhdysvaltalaismies oli rakentanut bunkkerin metsään.
Poliisin vuosia etsimä mies löytyi piileskelemästä hänen itse tekemästään bunkkerista Yhdysvaltain Wisconsinin osavaltiossa, kertoo uutistoimisto AP. Poliisi epäilee miestä lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsipornografian hallussapidosta.

44-vuotias Jeremiah Button katosi helmikuussa 2016 muutama viikko ennen oikeudenkäyntinsä alkua. Paikallismedian mukaan mies oli vapaalla takuita vastaan, kun hän katosi.

Mies onnistui piileskelemään kolme vuotta, ennen kuin poliisit löysivät hänet.

Metsästäjä löysi

Aiemmin tänä vuonna metsästäjä Thomas Nelson oli huomannut maan penkereeseen kaivetun bunkkerin, jossa oli hirsiovi.

Viime viikon perjantaina Nelsonin uteliaisuus heräsi ja hän päätti palata tutkimaan bunkkeria huolellisemmin.
Majan sisältä löytyi valtavasti purkkiruokaa ja säilytyslaatikoita. Nurkan takana sängyllä makasi itse karkulainen.

Nelson perääntyi, soitti viranomaisille ja ohjeisti poliisin metsikköön, jossa bunkkeri oli.

Kun poliisi pääsi paikalle, rikollinen ei suinkaan pyrkinyt pakoon.

Apulaisseriffi Matt Kecker kuvailee Buttonin jopa ilahtuneen saadessaan vieraita ja päästessään vuorovaikutukseen ihmisten kanssa vuosikausien erityksen jälkeen.

– Hän kertoi meille, että häntä etsittiin lukuisista rikoksista, Kecker sanoi.

Poliisin mukaan Button selvästikin kaipasi juttuseuraa, sillä hän kertoi mielellään, kuinka oli onnistunut selviytymään kolmen vuoden ajan kosteista kesistä ja kylmistä talvista bunkkerissaan.

Sähköä ja vettä

Paikallismedian mukaan pikkuruisessa majassa oli kaikki tarvittava. Ruokapurkkien ja säilytyslaatikkojen lisäksi miehen piilopaikka oli varustettu kolmella aurinkopaneelilla, joiden avulla hän latasi kolmea auton akkua.

Akkujen avulla mies sai virtaa muun muassa led-lamppuihin, radioon ja pieneen tuulettimeen. Mies oli jopa kehitellyt pienen antennin puuhun tv-signaalia varten.

Bunkkeri oli täynnä tavaraa, jota hän oli onnistunut haalimaan maastosta. Poliisin mukaan majasta löytyi kaikkea hyttyskarkotteista tablettitietokoneisiin, myös polkupyörällä toimiva generaattori ja välineet veden suodattamista varten.

– Uskon, että suurin osa yhdysvaltain kansalaisista valitsisi vankilan tämän tapaisen eristäytyneen elämän sijaan, rikostutkija Jeff Stefonekin sanoi.

Button on nyt poliisin hallussa. Hänen oikeudenkäyntinsä on määrä alkaa syyskuussa.