”Hollywood-viiltäjä” Michael Gargiulo todettiin syylliseksi kahden naisen murhaan – toinen uhreista oli näyttelijä Ashton Kutcherin ex-tyttöystävä

Julkaistu:

Yhdysvallat
Näyttelijätähti Ashton Kutcher todisti oikeudessa toukokuussa.
Yhdysvalloissa valamiehistö on todennut ”Hollywood-viiltäjänä” tunnetun miehen syylliseksi kahden naisen murhaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Michael Gargiulo, 43, istui eleettömänä ja nojasi hieman eteenpäin, kun valamiehistön päätös luettiin torstaina Kaliforniassa.

Juttu on saanut runsaasti julkisuutta, sillä toinen uhreista oli näyttelijä Ashton Kutcheria tapaillut nainen. Lisäksi Gargiulon katsottiin yrittäneen murhata kolmannen uhrin.

Seuraavaksi oikeudessa puntaroidaan sitä, oliko Gargiulo järjissään rikosten aikaan. Käsittelyn on määrä alkaa tiistaina.


Muun muassa 70’s Show’sta ja Miehen puolikkaista tuttu Kutcher kutsuttiin toukokuussa oikeuden eteen todistajaksi.

Kutcher kertoi saapuneensa vuonna 2001 muotialaa opiskelleen Ashley Ellerinin, 22, Hollywoodin-kotiin etukäteen sovittujen treffien takia. Valot olivat päällä, mutta ovi oli lukittuna.

Tuolloin 23-vuotias näyttelijä katsoi ikkunasta ja näki lattialla ”levinnyttä punaviiniä”. Todellisuudessa Ellerin makasi näköetäisyyden päässä kuolleena lattialla ja punaviini oli hänen vertaan.

Kutcher poistui paikalta, ja kämppäkaveri löysi Ellerinin kuolleena seuraavana aamuna. Syyttäjien mukaan Gargiulo oli murtautunut sisään ja puukottanut naista useita kertoja.


Valamiehistö katsoi Gargiulon puukottaneen samana vuonna myös 32-vuotiaan naapurinsa Maria Brunon. Tämä oli surmahetkellä nukkumassa El Montessa sijaitsevassa asuintalossa.

Gargiulon kolmas uhri, 26-vuotias Michelle Murphy, selvisi vuonna 2008 Santa Monicassa tapahtuneesta puukotuksesta hengissä. Hekin olivat rikoksen aikaan naapureita.

Murphy pani hyökkääjälle hanttiin, ja tämä jätti paikalle dna-todisteita saatuaan haavan. Siten tutkijat onnistuivat yhdistämään miehen Ellerinin ja Brunon murhiin.

Los Angeles Timesin mukaan Gargiulon lakimiehet sanovat, että heidän asiakkaansa on kärsinyt mielenterveyshäiriöstä ja hänellä oli tilapäinen amnesia vuoden 2008 rikoksen aikaan. Lehti kertoo, että Gargiulo on kiistänyt syyllistyneensä muihin puukotuksiin.

Syyttäjien mukaan Gargiulo aloitti rikossarjansa jo vuonna 1993 Chicagossa, kun hän puukotti teini-ikäisenä kuoliaaksi 18-vuotiaan naisen. Hänet luovutettaneen myöhemmin Illinois’n osavaltioon tuon tapauksen oikeuskäsittelyä varten.