Pormestari haluaa seksikoppeja historialliselle Tempelhofin lentokentälle Berliinissä

Julkaistu:

Saksa
Pormestari on sanonut, että seksikopit parantaisivat kaupungin seksityöläisten turvallisuutta.
Tempelhofin käytöstä poistetulle lentokentälle on keksitty uutta käyttöä.

CNN kertoo, että vihreää puoluetta edustava Berliinin Mitten kaupunginosan pormestari Stephan von Dassel on ehdottanut, että kentälle pystytettäisiin "Verichtungsboxen" – siis koppeja, joissa prostituoidut voivat tavata asiakkaitaan.

Kentälle tulisi myös niin sanottuja drive-in-koppeja, joissa asiakkaat voisivat puuhastella seksityöläisten kanssa omissa ajoneuvoissaan.

Pormestari on sanonut, että seksikopit parantaisivat kaupungin seksityöläisten turvallisuutta.

Dassel haluaa taistella Mitten huonomaineisella Kurfürstenstrasse-kadulla rehottavaa seksikauppaa vastaan. Dassel ehdottaa, että prostituutiota rajoitettaisiin kyseisellä kadulla, ja sen sijaan prostituoiduille tarjottaisiin seksikoppeja valvotulla alueella. Dasselin mukaan se parantaisi sekä prostituoitujen että kadun lähialueen asukkaiden elämää.

Berliinissä seksikoppien rakentamista on ehdotettu muun muassa Berliinin metron sillan alle lähelle Kurfürstenstrassea, mutta Dassel haluaa siirtää ne kauemmas – esimerkiksi juurikin Tempelhofin lentokentälle.

Hänen mukaansa vain pieni osa kadun seksityöntekijöistä saa tällä hetkellä terveysneuvontaa ja on rekisteröity seksityöntekijöiksi. Paikat, joissa seksityöntekijät voivat työskennellä yksityisesti, ovat jatkuvasti vähentymässä, ja parittajien näkymisellä on Dasselin mukaan ”kielteinen vaikutus asukkaiden turvallisuuteen.”

Seksikoppeja on käytössä esimerkiksi Sveitsissä Zürichin kaupungissa sekä Saksan Kölnissä.

Valvotuilla alueilla on portit ja valvontakamerat, ja jokaisesta seksikopista löytyy hätäpainike siltä varalta, että joko asiakas tai prostituoitu tuntee olonsa turvattomaksi.

Keskellä Berliinin kaupunkia sijaitseva Tempelhofin lentokenttä otettiin käyttöön vuonna 1923, ja historiansa aikana siellä on muun muassa pidetty natsien kokoontumisia ja Gestapon vankilaa.

Lentoasema suljettiin pysyvästi lokakuussa 2008, ja sen jälkeen kenttä onkin toiminut jonkinlaisena berliiniläisten ”olohuoneena”, jossa esimerkiksi grillataan, vietetään piknikejä ja rullaluistellaan.

Vuonna 2015 Tempelhofin entiselle lentokentälle perustettiin vastaanottokeskus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt