Kööpenhaminan poliisi: 22-vuotias ruotsalainen on pidätetty Kööpenhaminan veroviraston räjähdyksen takia – toista epäiltyä etsitään

Julkaistu:

Veroviraston räjähdyksellä ei yhteyttä lauantaina tapahtuneeseen poliisiaseman räjähdykseen.
22-vuotias ruotsalainen on pidätetty Tanskan pääkaupungin Kööpenhaminan veroviraston viimeviikkoisen räjähdyksen takia, kertoo Kööpenhaminan poliisi. Toisen epäillyn uskotaan olevan edelleen vapaana.

Toista epäiltyä etsitään nyt kansainvälisesti.

Räjähdys tapahtui veroviraston lähellä viime viikon tiistaina myöhään illalla. Räjähdyspaikan lähellä on myös Nordhavnin paikallisjuna-asema.

Iltakymmenen aikoihin paikallista aikaa tapahtunut räjähdys aiheutti mittavaa vahinkoa veroviraston rakennukselle. Erityisesti rakennuksen julkisivu vahingoittui. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti räjähdyksessä. Yhteen ihmiseen oli osunut räjähdyksestä tulleita sirpaleita, ja hän oli hakenut vammoihinsa hoitoa sairaalasta.

Poliisi ilmoitti tuolloin tutkivansa tapausta rikoksena. Motiivista oli poliisin mukaan tuolloin kuitenkin liian aikaista puhua.

Kööpenhaminan poliisi painottaa, että veroviraston räjähdyksellä ei ole yhteyttä lauantaina vastaisena yönä tapahtuneeseen poliisiaseman räjähdykseen. Nörrebron alueella tapahtunut räjähdys vaurioitti poliisiasemaa, mutta kukaan ei loukkaantunut. Räjähdys rikkoi poliisiaseman sisäänkäynnin lasiovet, ja pirstaleet levisivät maahan aseman ulkopuolelle.