Ainakin viisi ihmistä kuoli räjähdysturmassa Venäjällä – Kreml rikkoi viimein hiljaisuuden: ”Onnettomuuksia valitettavasti sattuu” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Ainakin viisi ihmistä kuoli räjähdysturmassa Venäjällä – Kreml rikkoi viimein hiljaisuuden: ”Onnettomuuksia valitettavasti sattuu”

Kremlin mukaan Venäjä on kuitenkin muita maita edellä uuden aseteknologian kehittelyssä.

Njonoksan räjähdysonnettomuudessa kuoli ainakin viisi ihmistä. Arkistokuva sotilastukikohdasta.­

14.8.2019 4:36

Kreml kommentoi tiistaina ensimmäistä kertaa viime viikolla Arkangelissa sotilastukikohdassa tapahtunutta räjähdystä, jossa kuoli ainakin viisi tiedemiestä, CNN uutisoi. Venäjä on aiemmin kertonut, että onnettomuus tapahtui, kun rakettikokeen aikana nestemäinen polttoaine syttyi tuleen, aiheuttaen räjähdyksen.

Presidentti Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov kiisti, että onnettomuus tarkoittaisi takapakkia Venäjän pyrkimyksissä kehittää armeijan kapasiteettia.

– Onnettomuuksia valitettavasti sattuu. Ne ovat tragedioita. Mutta tässä tapauksessa, on tärkeää muistaa niitä sankareita, jotka menettivät henkensä onnettomuudessa.

Hän myös vastasi Trumpin twiittiin, jonka mukaan Yhdysvallat ”oppii paljon epäonnistuneesta ohjusräjähdyksestä” ja Yhdysvalloilla on vastaavanlaista, mutta edistyneempää teknologiaa.

Peskovin mukaan ei ole uutta tietoa, että myös Yhdysvallat pyrkii kehittämään uutta teknologiaa.

– Olisi tosiaan erikoista, jos maa – suurvalta, joka käyttää enemmän rahaa puolustukseen kuin loput maailman maista – ei olisi mukana sellaisissa projekteissa, Peskov sanoi.

Peskov kuitenkin väitti, että Venäjä on muita maita edellä uusien aseteknologioiden kehittelyssä.

– Presidenttimme on toistuvasti sanonut, että venäläinen insinöörityö tällä sektorilla päihittää sen tason, jonka muut maat ovat toistaiseksi saavuttaneet, ja se on melko ainutlaatuista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?