Jeffrey Epsteinin ”pieni musta kirja” pullistelee tunnettujen henkilöiden nimiä – mukana 16 puhelinnumeroa prinssi Andrew’lle

rac

Julkaistu:

Kuolleena sellistään löydetyn Jeffrey Epsteinin puhelinmuistio maalaa New York Timesin mukaan ”kuvaa miehestä, joka oli syvällä kaikkein korkeimmissa sosiaalisissa piireissä”.
Alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista syytetty miljonääri Jeffrey Epstein, 66, löydettiin lauantaina kuolleena sellistään, mutta kuohunta hänen ympärillään jatkuu edelleen. Epstein tunnettiin vaikutusvaltaisesta ystäväpiiristään, ja nyt huomion kohteeksi on noussut jälleen hänen ”pieni musta kirjansa”, joka sisältää yhteystiedot useille tunnetuille henkilöille.

Epsteinin puhelinmuistion sisältämiä tietoja julkaisivat Gawker-verkkosivusto sekä Daily Mail jo vuonna 2015 sen jälkeen, kun niitä oli tullut esille silloisessa oikeuskäsittelyssä.

– Vuonna 2015 julkaistujen Epsteinin yksityiskoneen lokitietojen ohella kirja maalaa kuvaa miehestä, joka oli syvällä kaikkein korkeimmissa sosiaalisissa piireissä, kirjoitti New York Magazine heinäkuussa Epsteinin puhelinmuistiota käsittelevässä artikkelissaan.

Ei ole kuitenkaan olemassa näyttöä siitä, että Epsteinin kirjasta löytyvät henkilöt olisivat syyllistyneet rikoksiin tai edes välttämättä tavanneet Epsteiniä itseään koskaan kasvotusten. Kirjasta löytyvistä yhteystiedoista monien on kerrottu kuuluvan Epsteinin epäillyille uhreille.


Yhteystietojen listoilta löytyy useita merkittäviä henkilöitä, kuten Epsteiniin jo aiemmin yhdistetyt Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton sekä nykyinen presidentti Donald Trump. Tosin Daily Mailin mukaan esimerkiksi Clintonin numerot olivat kirjassa merkattuna tämän entisen neuvonantajan Doug Bandin nimiin.

Epsteinillä oli hallussaan myös puhelinnumeroita presidenttien perheenjäsenille kuten Clintonin tyttärelle Chelsea Clintonille sekä Trumpin tyttärelle Ivanka Trumpille, entiselle puolisolle Ivana Trumpille sekä nykyiselle puolisolle Melania Trumpille.


Joukossa on myös poliitikkoja kuten Britannian entinen pääministeri Tony Blair sekä Yhdysvaltain entiset ulkoministerit John Kerry ja Henry Kissinger.

Lisäksi edustettuna on laaja joukko viihdemaailmasta tuttuja hahmoja, heidän joukossaan muun muassa seksuaalirikoksista tuomittu koomikko Bill Cosby, elokuvaohjaaja Woody Allen, Rolling Stones -yhtyeen keulamies Mick Jagger sekä huippumalli Naomi Campbell.


Kirjasta löytyvät myös puhelinnumerot mediamoguli Rupert Murdochille sekä edesmenneelle saudiarabialaiselle asekauppiaalle Adnan Khashoggille.

Yksi Epsteiniin liittyvässä kohussa tulilinjalle joutuneista henkilöistä on Britannian kuningattaren Elisabetin poika, prinssi Andrew, jonka on väitetty käyttäneen hyväkseen yhtä Epsteinin uhreista. Brittihovi on kiistänyt väitteet.

Brittimediassa on kiinnitetty huomiota erityisesti siihen, että Epsteinillä oli peräti 16 prinssi Andrew’lle kuuluvaa puhelinnumeroa. Niihin lukeutuvat henkilökohtaisen kännykkänumeron lisäksi muun muassa suorat numerot Balmoralin ja Sandringhamin linnoihin.


Vielä enemmän puhelinnumeroita, kaikkiaan 18 kappaletta, on kirjassa merkattuna Andrew’n entisen puolison Sarah Fergusonin nimiin. Mielenkiintoinen yksityiskohta on se, että puhelinmuistiossa on myös prinssin kohurakastettuna 80-luvulla tunnetuksi tulleen amerikkalaisnäyttelijän Koo Starkin numero.

Mirrorin mukaan Britannian parlamentin edustajat ovat vaatineet perusteellista tutkintaa Andrew’n suhteesta Epsteiniin sekä prinssiltä itseltään selvitystä asiasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt