Australialaismies kuvasi erikoisen näyn: lauma kenguruita pomppi lumisella laitumella

Julkaistu:

Eteläisessä Australiassa satoi lunta viikonloppuna.
Australialaismiehen Twitterissä julkaisema video kenguruista lumisella pellolla on noussut uutisotsikoihin ympäri maailman. Stephen Grenfell oli ajassa Uudessa Etelä-Walesissa Goulburnin pikkukaupungin pohjoispuolella, kun hän näki tien laidalla olevalla laitumella näkyi kymmeniä kenguruita.

– Tätä ei näe ihan joka päivä Australiassa. Kenguruita lumessa, mies kirjoitti videon saatesanoiksi.
Päivityksen kommenteissa moni ihmettelee, että Australiassa ylipäätään sataa lunta. Grenfell on vastannut kysyjille,että Australiassa sataa lunta joka vuosi. Eniten lunta sataa Australian Alpeilla, jotka sijaitsevat Victorian osavaltiossa, Etelä-Australiassa.

– Tällä alueella (lunta tulee) parina päivänä vuodessa. Tämä oli eniten lunta, mitä olemme nähneet tällä alueella ja lunta oli pohjoisemmassa kuin yleensä, Grenfell kertoi.

Osissa Uutta Etelä-Walesia, Victoriaa ja paikoin jopa Queenslandia satoi viime viikonloppuna lunta, kun polaaririntama liikkui eteläisestä Australiasta kohti pohjoista tuoden mukanaan kylmää ilmaa, News.com.au kertoo.

Canberrassa paikallinen uutismedia kertoi, että ensi kertaa historiassa australialaista jalkapalloa pelattiin lumessa, BBC puolestaan uutisoi.

Lumi aiheutti myös ongelmia. Lumen takia Sydneyn ulkopuolella suljettiin teitä, kylmä rintama myös aiheutti lentojen peruuntumisia ja sähkökatkoja noin 10 000 taloudessa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt