Homopingviinipari Skipper ja Ping saattaa pian saada poikasen Berliinin eläintarhassa: ”Ovat käyttäytyneet mallivanhempien tavoin”

Julkaistu:

Pariskunta hautoi aiemmin kiviä ja ruoanpaloja, minkä takia heille päätettiin antaa oikea muna haudottavaksi.
Saksassa Berliinin eläintarhassa asuvasta homopingviiniparista saattaa vihdoin tulla vanhempia, muun muassa CNN uutisoi. Eläintarhan edustajat kertoivat, että kuningaspingviinit Skipper ja Ping ovat innoissaan adoptoineet munan, josta tulee parin ensimmäinen poikanen, mikäli kaikki sujuu hyvin.

10-vuotiaat Skipper ja Ping saapuivat Hampurin eläintarhasta huhtikuussa ja jo heti silloin kaksikon välinen tiivis side oli nähtävissä. Pari myös selkeästi vaikutti haaveilevan jälkikasvusta: ne vuorotellen hautoivat kiviä ja ruoan paloja jalkojensa välissä.

Heinäkuussa eläintarhan työntekijät päättivät vihdoin antaa Skipperille ja Pingille mahdollisuuden vanhemmuuteen. Yksi eläintarhassa asuvista naaraskuningaspingviineistä oli tuolloin munan. Lintu ei kuitenkaan koskaan aiemmin hautonut muniaan, joten työntekijät antoivat munan Skipperille ja Pingille.


Työntekijät eivät kuitenkaan vielä tiedä, onko muna hedelmöittynyt. Pingviinipari onkin ollut enemmän kuin halukas hautomaan munaa.

– Koiraspingviinit ovat käyttäytyneet mallivanhempien tavoin ja vuorotellen pitäneet munaa lämpimänä, eläintarhan edustaja Maximilian Jäger kertoi uutistoimisto DPA:lle USA Todayn mukaan.

Homopingviinit eivät ole epätavallisia vankeudessa tai luonnossa. Myös vankeudessa asuvien homopingviinien tiedetään hautoneen munaa aiemminkin, mutta niin ei kuitenkaan käy usein.

Kaksi samaa sukupuolta olevaa pingviiniä sai viime vuonna ensimmäisen pienokaisensa Sydneyn Sea Lifessa. Myös Lontoon kuuluisa pingviinipari Ronnie ja Reggie kasvattivat poikasensa, Kytonin, joka on sittemmin lähtenyt pesästä.