Vladimir Putinista tehtiin rikosilmoitus – moottoripyöräili ilman kypärää Yön susien kanssa

rac

Julkaistu:

Venäjä
Venäjän presidentille vaaditaan 15 dollarin suuruista sakkoa kypärättä huristelusta.
Venäjän presidentti Vladimir Putin osallistui viime lauantaina moottoripyöräjengi Yön susien järjestämään motoristitapahtumaan Krimin niemimaalla.

Nyt englanninkielinen venäläislehti The Moscow Times kertoo, että Putinista tehtiin viikonlopun aikana rikosilmoitus – ei suinkaan siksi, että hän otti osaa Krimillä järjestettyyn tapahtumaan, vaan siksi, että hän moottoripyöräili ilman kypärää. Se on Venäjän tieliikennelakien vastaista.

Putinin moottoripyöräilystä leviää viestipalvelu Twitterissä videomateriaalia.

Klipillä näkyy, miten Putin saapuu tapahtumaan paikalle Venäjän liput moottoripyörissä liehuen.
Presidentin vierellä huristelee Yön susien johtaja, ”Kirurgi” Aleksandr Zaldostanov.

The Moscow Timesin mukaan Putinin kypärättömästä pyöräilystä on jätetty poliisille ainakin kaksi ilmoitusta.

Eräs venäläinen asianajaja ehdottikin jo Facebookissa, että Sevastopolin kaupungin poliisin pitäisi antaa presidentille noin 15 dollarin suuruinen sakko kypärättä ajelemisesta. Sevastopol on kaupunki, joka sijaitsee Venäjän valtaamalla alueella Krimillä.

Valittajien mielestä pienelläkin lain rikkomisella on merkitystä, kun kyseessä on maan presidentti.


Viime vuonna Krimillä kävi vastaavanlainen sattumus, kun Putin kuvattiin ajamassa rekka-autoa ilman turvavyötä. Hän ajoi rekkaa Krimillä sijainneen sillan yli. Silloin turvallisuuspalvelu kuittasi asian sanomalla, että kyseistä siltaa ei oltu silloin vielä avattu yleisön käyttöön, joten se oli yksityisaluetta.

Yön sudet kiistävät olevansa rikollisjärjestö. Järjestön johtajan ”Kirurgin” mukaan Yön susien ainoa niin sanottu rikos on toisinajattelu ja rakkaus Venäjää kohtaan.

Putin ylisti Yön susia lauantaisessa tapahtumassa. Samaan aikaan Moskovassa ja monissa muissa isoissa kaupungeissa ympäri maata protestoitiin tapahtumaa vastaan, mutta sitä Putin ei ottanut huomioon puheessaan.

– Olen onnellinen siitä, että näin miehekkäät kaverit seisovat esikuvana maamme nuorisolle, Putin lausui.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt