FBI ratsasi Jeffrey Epsteinin saaren Karibialla – huhut kertoneet orgioista ja alaikäisistä tytöistä

rac

Julkaistu:

Amerikkalaisten tiedotusvälineiden mukaan liittovaltion poliisi FBI on ratsannut aiemmin kuolleen miljonäärin Jeffrey Epsteinin saaren Karibialla.
Ratsian kerrotaan tapahtuneen kaksi päivää sen jälkeen kun seksuaalirikoksista ja ihmiskaupasta syytetty Epstein löydettiin tiedottomana sellistään newyorkilaisessa vankilassa. Ilmeisesti itsemurhan tehnyt Epstein todettiin myöhemmin kuolleeksi.

FBI selvittää myös olosuhteita joissa Epstein menehtyi. Jo aiemmin heinäkuussa itsemurhaa yrittäneen Epsteinin vartioinnin epäillään olleen olosuhteisiin nähden riittämätöntä. Samaan aikaan kuoleman ympärillä on vellonut salaliittoteorioita, sillä vaikutusvaltaisia poliitikkoja ja julkisuuden henkilöitä tunteneen Epsteinin on arveltu tienneen raskauttavia asioita monista ihmisistä.

NBC Newsin mukaan FBI:n agentit tutkivat Epsteinin omistamalla, Yhdysvaltain Neitsytsaariin kuuluvalla Little St. James -saarella sijaitsevan luksuskodin maanantaiaamuna. Viranomaisten kerrotaan käyttäneen golfkärryjä kulkiessaan ympäri saarta ja sille pystytettyjä tiluksia.
Viranomaislähteet vahvistavat ratsian NBC:lle. Myös brittiläinen Daily Mail uutisoi agenttien iskusta.


Epstein on aiemmin saanut tuomion alaikäisiin sekaantumisista ja hänen saamansa syytteet liittyivät alaikäisten tyttöjen seksikauppaan. Yksityisellä Karibian saarella sijaitseva huvila liittyy syytteisiin, sillä Epsteinia vastaan nostetussa kanteessa yksi tapaukseen liittyvistä naisista kertoo joutuneensa nuorempana pakotetuksi seksiin saarella järjestetyissä seksiorgioissa.

Naisen mukaan saarella olisivat vierailleen muun muassa entinen presidentti Bill Clinton ja Britannian prinssi Andrew, jonka kanssa hän olisi joutunut harrastamaan seksiä. Clintonin edustaja on kiistänyt saarella käynnin ja Buckinghamin palatsi Andrewiin liittyvät väitteet.

Epsteinin edustajien on väitetty hankkineen saarelle jopa 12-vuotiaita tyttöjä seksiorgioita varten. Saaren keräämä maine on saanut paikalliset kutsumaan sitä ”pedofiilisaareksi”.