Ruumiin­avaus paljasti murhista epäiltyjen kanadalais­teinien kuolin­syyn

rac

Julkaistu:

Kanadan valtatiemurhista epäiltyjen miesten kuolinsyy on selvinnyt.
Poliisi jahtasi viikkokausien ajan 19-vuotiasta Kam McLeodia ja 18-vuotiasta Bryer Schmegelskyä, joiden epäillään surmanneen kolme ihmistä reittinsä varrella. Kanadan länsirannikolta Brittiläisestä Kolumbiasta alun perin työnhakuun lähteneiden nuorten ruumiit löydettiin viime viikolla vaikeakulkuisesta maastosta joen varresta maan keskiosassa sijaitsevasta Manitobasta.

Viranomaiset vahvistivat maanantaina molempien miesten tehneen itsemurhan, kertoo uutistoimisto AFP.

– Kaksikko vaikuttaa kuolleen ampumalla tehtyjen itsemurhien seurauksena, kertoi Kanadan liittovaltion poliisi tiedotteessaan.

Miesten ruumiit löydettiin 22. heinäkuuta tiheästä pusikosta noin kahdeksan kilometrin päästä heidän pakoonsa käyttämästä, poltettuna löydetystä autosta.


Toistaiseksi on epäselvää, koska miehet tarkalleen kuolivat. Poliisin mukaan on vahvoja viitteitä siitä, että he ovat olleet elossa joitakin päiviä sen jälkeen, kun heistä tehtiin viimeinen havainto Gillamin pikkukaupungin lähellä Manitobassa.

Poliisi tutkii parhaillaan miesten luota löytyneitä kahta asetta selvittääkseen onko niitä käytetty heidän tekemikseen epäillyissä maantiesurmissa.

Miesten uskotaan surmanneen australialaisen Lucas Fowlerin, 23, tämän amerikkalaisen naisystävän Chynna Deesen, 24, sekä kanadalaisen yliopistoprofessorin Leonard Dyckin, 64, matkansa aikana.


Alun perin miehet ilmoitettiin kadonneiksi sen jälkeen, kun heidän käyttämänä auto oli löydetty poltettuna Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa. Mutta kolmannen ruumiin löytymisen jälkeen miehet nimettiin epäillyiksi surmiin, joka käynnisti viikkoja kestäneen ihmisjahdin.

Walmart-tavaratalossa työskennelleet miehet tunsivat toisena kouluajoista lähtien ja harrastivat tietokonepelejä. Schmegelskyn omaiset ovat kuvailleet tätä ahdistuneeksi ja yksinäiseksi. Viime aikoina kaksikon on kerrottu olleen kiinnostunut luonnossa selviämisestä ja erätaidoista.