Malesiassa käynnissä jättietsinnät perhelomalla kadonneen Noran, 15, löytämiseksi – teinitytön äidiltä riipaiseva lausunto: ”Sydämemme särkyvät”

Julkaistu:

Toistaiseksi ei ole löytynyt viitteitä siihen, että tytön katoamiseen liittyisi rikosta. Tytön perhe ei kuitenkaan usko, että hän olisi lähtenyt omin päin lomakeskuksesta.
Malesiassa on käynnissä jättietsinnät viidakkoon kadonneen irlantilaistytön löytämiseksi, Reuters uutisoi. 15-vuotias Nora Quoirin oli perheensä kanssa lomailemassa Dusunin lomakeskuksessa Serembanissa, kun hän katosi huoneestaan 4. elokuuta.

Noin 300 malesialaista on etsinyt tyttöä lomakeskusta ympäröivästä viidakosta. Etsijöillä on ollut mukanaan droneja ja koiria. Lisäksi he ovat toistaneet nauhoitusta, jossa Quoirinin äiti kutsuu tytärtään.


Etsintöihin on myös liittynyt poliiseja Britanniasta, Irlannista ja Ranskasta. Quoirinin äiti on Irlannista ja isä Ranskasta. Perhe on kuitenkin asunut Lontoossa, Britanniassa jo parikymmentä vuotta.

Lisäksi kaksi shamaania osallistui etsintöihin maanantaina.

– Hän on täällä nyt, joten me olemme täällä tänään selvittääksemme, voimmeko löytää hänet ja sitten tiedämme, miksi hän katosi, shamaani Mohd Khalid Mohamed sanoi.


Maanantaina ilmoitettiin 50 000 ringgittin eli noin 10 616 euron löytöpalkkiosta. Palkkion on lahjoittanut anonyyminä pysyttelevä belfastilainen yritys.


Quoirinin äiti teki tunteikkaan vetoomuksen tyttärensä löytämiseksi.

– Hän on ollut haavoittuvaisessa asemassa syntymästään lähtien. Hän on meille niin kallisarvoinen ja sydämemme särkyvät, äiti Meabh Quoirin sanoi nauhoitetussa lausunnossa.

– Vetoamme kaikkiin, joilla on mitään tietoa siitä, kuinka Nora löytyisi.


Viranomaiset ovat ilmaisseet huolensa siitä, kuinka kauan teinityttö voi selviytyä viidakossa. Hänen ei uskota pystyneen mennä kauas lomakeskuksesta.

Viranomaisten mukaan toistaiseksi ei ole löytynyt viitteitä rikoksesta. Kadonneen tytön omaiset uskovat kuitenkin, että tyttö on siepattu.


Nora Quoirinin perhe on kertonut, että tytöllä on oppimisvaikeuksia ja kehitysvamma. Tämän takia perhe pitää epäuskottavana ajatusta, että tyttö olisi itse lähtenyt pois lomakeskuksesta ja vaeltanut viidakkoon.

– Nora ei tietäisi, kuinka saada apua eikä hän koskaan lähtisi vapaaehtoisesti perheensä luota, tytön täti kirjoitti varojenkeruusivustolla CNN:n mukaan.


Quoirinin vanhempien mukaan tyttö oli ollut innoissaan perhelomasta Malesiaan.

– Hän ei ole kuten muut teinit. Hän ei ole itsenäinen eikä hän mene minnekään yksin, tytön vanhemmat puolestaan sanoivat viime viikolla antamassaan lausunnossa.