Jeffrey Epsteinin ex-tyttöystävä Ghislaine Maxwell rikosvyyhdin keskiössä: väitetään hankkineen alaikäisiä hierojiksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Brittiperijättären rooli Jeffrey Epsteinin rikosvyyhdissä herättää kysymyksiä

Useat ihmiset ovat väittäneet Ghislaine Maxwellin olleen osallisena Jeffrey Epsteinin epäillyssä seksiringissä. Maxwelliä vastaan ei ole nostettu syytteitä ja hän on aiemmin kiistänyt olleensa mukana missään laittomassa.

Ghislaine Maxwellia vastaan ei ole toistaiseksi nostettu syytteitä. Hänen roolinsa on kuitenkin herättänyt yhdysvaltalais- ja brittimediassa kysymyksiä.

12.8.2019 21:03

Seksuaalirikoksista syytetyn Jeffrey Epsteinin kuoltua rikosvastuuseen voivat vielä joutua hänen työntekijänsä ja yhteistyökumppaninsa, jotka auttoivat liikemiestä pyörittämään nuorten naisten ja alaikäisten tyttöjen seksirinkiä. Yhdysvaltojen oikeusministeri William Barr vakuutti maanantaina, että syyttäjät ajaisivat takaa kaikkia, jotka liittyvät Epsteinin epäiltyihin rikoksiin.

– Vakuutan teille, että tämä oikeusjuttu jatkuu kaikkia niitä vastaan, jotka olivat Epsteinin kanssa osasyyllisiä. Kenenkään rikoskumppanin ei pitäisi olla rauhassa. Uhrit ansaitsevat oikeutta ja he tulevat sitä saamaan, Barr sanoi AFP:n mukaan.

Jeffrey Epstein löydettiin tajuttomana sellistään lauantaiaamuna. Hänet julistettiin pian sen jälkeen kuolleeksi.

Epsteinin syytekirjelmässä syyttäjät sanovat, että liikemies teki töitä ja oli salaliitossa muiden, kuten joidenkin työntekijöidensä ja liikekumppaneidensa, kanssa hankkiakseen nuoria naisia ja tyttöjä. Työntekijöiden ja kumppaneiden nimiä ei ole syytekirjelmässä mainittu.

Viime perjantaina julkaistut vanhaan oikeusjuttuun liittyvät asiakirjat ovat kuitenkin nostaneet esille Epsteinin kanssa läheisesti tekemisissä olleen brittiperijättären, seurapiireistä tutun Ghislaine Maxwellin, 57.

Vuonna 2015 Maxwellin väitettiin loukanneen Epsteinin väitetyn uhrin Virginia Roberts Giuffren kunniaa väittämällä, että nainen valehteli kertoessaan seksiringistä. Oikeusjuttu sovittiin vuonna 2017 summalla, jota ei ole kerrottu julkisuuteen. Tapaukseen liittyvät asiakirjat tulivat julki perjantaina.

Asiakirjoissa Giuffren lisäksi myös toinen nainen kertoi, kuinka Maxwell oli houkutellut heidät Epsteinille töihin. Giuffre väitti myös, että Maxwell olisi opettanut häntä antamaan eroottisia hierontoja Epsteinille ja myöhemmin tämän tuttaville. Maxwellin mukaan Giuffre valehteli eikä hän ollut syyllistynyt mihinkään rikolliseen toimintaan.

Ghislaine Maxwell on mediamogulin tytär ja perijä.

Epsteinin väitetyt uhrit eivät ole ainoita, jotka ovat kertoneet Maxwellin väitetystä yhteydestä Epsteinin rikoksiin, The New York Times uutisoi.

Aiemmin tänä vuonna Maria Farmer -niminen nainen kertoi valaehtoisessa todistuksessa, että Maxwell ja Epstein olivat molemmat käyttäneet häntä seksuaalisesti hyväksi 1990-luvulla. Naisen syytösten mukaan Maxwell oli ollut osallisena myös naisen 15-vuotiaan siskon seksuaalisessa hyväksikäytössä, The Washington Post uutisoi.

Epsteinin Palm Beachin kodissa töissä ollut John Alessi puolestaan kertoi julkiseksi tulleessa kirjallisessa todistajanlausunnossaan nähneensä talossa noin 100 naishierojaa eri aikoina. Alessi kertoi löytäneensä välillä hierontojen jälkeen seksileluja Maxwellin kylpyhuoneesta kartanossa.

Alessi kertoi myös ajaneensa Maxwellin Palm Beachilla sijaitseviin kylpylöihin, joihin Maxwell oli jättänyt käyntikorttinsa rekrytoidakseen hierojia Epsteinille.

Jeffrey Epsteinin talo Floridassa.

Epsteinin läheisen ystävän työntekijä todisti 15-vuotiaan ruotsalaistytön kertoneen itkien, että Maxwell ja Epstein olivat uhanneet tyttöä väkivallalla ja takavarikoineet hänen passinsa.

Maxwell on vuonna 1991 kuolleen mediamoguli Robert Maxwellin tytär. The Guardianin mukaan Maxwell tutustui Epsteiniin 1990-luvun alkupuolella. Kaksikon suhde oli brittilehden mukaan alkuun romanttinen, mutta myöhemmin Maxwell oli pikemminkin Epsteinin läheinen ystävä, uskottu ja assistentti.

Epstein osti Maxwellille viiden miljoonan dollarin asunnon Manhattanilta ja Maxwell matkusti usein liikemiehen kanssa tämän yksityiskoneessa ympäri maailmaa.

Ghislaine Maxwell ja Jeffrey Epstein olivat prinssi Andew’n vieraina Sandringhamissa vuonna 2000.

Maxwell esiintyi vielä julkisuudessa, kun Epstein sai tuomion alaikäisen hankkimisesta prostituutiota varten ja tuomittiin 18 kuukaudeksi vankilaan. Kun syytökset Epsteinia kohtaan eivät laantuneet, nainen vetäytyi hiljalleen julkisuudesta ja otti etäisyyttä Epsteiniin.

Maxwellin viisikerroksinen asunto Manhattanilla myytiin 15 miljoonalla dollarilla vuonna 2016. Hänellä on osoite Lontoossa ja Salisburyssä, mutta häntä ei ole tiettävästi nähty kummassakaan osoitteessa viikkoihin.

The Washington Postin mukaan yhdysvaltalaisviranomaisilla ”on ollut vaikeuksia paikallistaa Maxwell”, sillä tämän uskotaan asuvan ulkomailla.

Maxwellia vastaan ei ole nostettu syytteitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?