Daytonissa ja El Pasossa vastustettiin Trumpin vierailua – ”Emme halua häntä tänne”

rac

Julkaistu:

Tiukemmat aselait ovat jälleen tapetilla Yhdysvalloissa.
Presidentti Donald Trumpin vierailu Ohion Daytonissa toi keskiviikkona koolle niin mielenosoittajia ja kuin Trumpin kannattajia, kertoo CNN. Presidentti puolisoineen vieraili paikallisessa sairaalassa, jossa hoidettiin viikonlopun joukkoampumisen uhreja.

Trumpia vastustavat mielenosoittajat ovat vaatineet muun muassa tiukempia aselakeja ja kritisoineet presidentin retoriikkaa maahanmuutosta ja etnisistä vähemmistöistä.

– Emme halua häntä tänne, sanoi paikallinen mielenosoittaja Lynell Graham CNN:lle.

Myös Texasin El Pasossa vastustettiin Trumpin keskiviikkoista vierailua kaupunkiin.

– Tämän presidentin, joka on edesauttanut lauantain tragedian taustalla olleen vihan syntyä, ei pitäisi tulla El Pasoon, tviittasi aikaisemmin texasilainen Beto O'Rourke, joka on ehdolla demokraattipuolueen presidenttiehdokkaaksi.

El Pasossa kuoli viikonlopun joukkoampumisessa 22 ihmistä ja Daytonissa yhdeksän.

Uudistuksia kaivataan

Yhdysvalloissa paine puuttua maan aselakeihin on kasvanut viikonlopun joukkoampumisten jälkeen. Kongressin demokraattiedustajat ovat vaatineet suuria muutoksia aselakeihin.

Demokraatit ovat muun muassa vaatineet, että käytännössä kaikkien aseita hankkivien taustat tarkistettaisiin. Suurin osa amerikkalaisista kannattaa tätä.

Trump sanoi keskiviikkona, ettei puoliautomaattiaseiden kiellolle ole poliittista tukea. Presidentti viittasi aseisiin, joiden kaltaisia käytettiin viikonlopun joukkoampumisissa. Sen sijaan Trump vetosi mielenterveysongelmien kartoittamiseen ja taustatarkistuksen merkitykseen.

Jakautuneessa kongressissa ei uskota isoihin muutoksiin. Suurin osa republikaaniedustajista on pysynyt hiljaa aselaeista ampumisten jälkeen.

Moni demokraattiedustaja toivoo myös, että sotilastyyliset aseet ja suuret lippaat kielletään.

Silti puoluerajat ylittäviä pilkahduksia on alkanut nousta esiin. Muutamat republikaaniedustajat ovat tällä viikolla ilmaisseet tukensa esityksille, jotka kieltäisivät aseiden ostamisen ja omistamisen ihmisiltä, jotka eivät siihen sovellu.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt