Chicagossa sairaalan ensiapu joutui sulkemaan ovensa ampumisuhrien tulvan vuoksi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Chicagossa sairaalan ensiapu joutui sulkemaan ovensa ampumisuhrien tulvan vuoksi

Julkaistu: 5.8.2019 22:37

El Pason ja Daytonin joukkoammuskelut eivät olleet ainoat viikonloppuna Yhdysvalloissa.

Ammuskeluja listaavan Gun Violence Archive -järjestön mukaan myös Brooklynissä ja Memphisissä sekä kahdesti Chicagossa tapahtui lauantaina ja sunnuntaina ammuskeluja, joissa kuoli tai haavoittui kerralla vähintään neljä ihmistä.

Nämä tapaukset poikkeavat El Pasosta ja Daytonista, sillä niiden arvellaan liittyvän rikollisuuteen tai jengiväkivaltaan.

Erityisesti Chicagossa on jouduttu koville jatkuvien ammuskeluiden vuoksi. Sunnuntaina yksi sairaala joutui väliaikaisesti käännyttämään uudet potilaat pois, koska ensiapu ruuhkautui ammuskeluiden uhrien hoitamisessa.

Ambulanssin ohjattiin Mount Sinain sairaalan sijaan muihin neljään ensiapukeskukseen Chicagossa.

Mount Sinaissa oli enimmillään sunnuntaina yöllä hoidettavana yhteensä 12 ammuskelujen uhria. Sairaala alkoi taas ottaa vastaan uusia potilaita myöhemmin päivällä.

Sairaalasta ei CNN:n mukaan kommentoitu, kuinka usein vastaavaan sulkutilanteeseen on jouduttu, mutta huomautettiin, että esimerkiksi viime vuonna kiireisimpinä viikonloppuna siellä hoidettiin jopa yli 70:tä ammuskelun uhria.

– Tämä viikonloppu ei ollut vastaava, mutta meille se oli kuitenkin tarpeeksi, sairaalasta todettiin.

Chicagon poliisin mukaan useat erilliset viikonlopun ammuskelut kaupungin länsiosissa liittyvät pääosin jengiväkivaltaan.

– Valitettavasti tällaista tapahtuu täällä liki jokainen viikonloppu, totesi surullinen pormestari Lori Lightfoot maanantaina.

– Ihmisten täytyisi pysähtyä kysymään itseltään, mitä tarvitsee tehdä. Ei vain Chicagossa vaan ympäri maata, sanoi Chicagon poliisipäällikkö Eddie Johnson.

Sunnuntaina neljän tunnin sisään useassa erillisessä ammuskelussa Chicagossa kuoli yksi ja haavoittui 24 henkilöä.

Viikonlopun aikana ammuskeluissa kuoli ainakin seitsemän ja haavoittui 46 henkilöä. Edellisenä viikonloppuna ampuma-aseilla surmattiin kahdeksan ja 40 haavoittui, kertoo Chicago Sun Times.