Trump kutsui Yhdysvaltojen vihan vuoro­kautta terrorismiksi: amerikkalaisten täytyy ”tuomita valkoinen ylivalta”

rac

Julkaistu:

Presidentti Donald Trump kutsui viikonlopun joukkoammuskeluja ”kotimaiseksi terrorismiksi”.
Trump piti maanantaina Valkoisessa talon puheen, jossa tuomitsi 29 henkeä vaatineet kaksi joukkoammuskelua. Hän kertoi vaatineensa FBI:tä panostamaan lisää resursseja vastaavien iskujen estämiseksi.

El Pason joukkoammuskelijan epäillään julkaisseen internetissä rasistisen vihajulistuksen ennen iskuaan. Trump sanoi maanantaina, että amerikkalaisten täytyy ”tuomita rasismi, kiihkoilu ja valkoinen ylivalta”.

– Tällaiset synkät ideologiat täytyy kukistaa. Vihalla ei ole sijaa Amerikassa. Viha kierouttaa mielen ja tuhoaa sydämen sekä sielun, Trump lausui.
Trump kertoi määränneensä oikeusministeriön valmistelemaan lakimuutosta, jolla kaikki viharikoksiin ja joukkosurmiin syyllistyneet tuomittaisiin kuolemanrangaistukseen.

Trump myös vaati, että näissä tapauksissa teloitukset täytyisi ”toteuttaa nopeasti, päättäväisesti ja ilman vuosien tarpeetonta viivyttelyä”.

Trump myös vaati uudistuksia internetin käyttöön.

– Internet tarjoaa vaarallisen väylän häiriintyneille radikalisoitua ja toteuttaa aikeensa.

Trumpin mukaan amerikkalaisten täytyy luopua väkivallan ihannoinnista.

– Tämä tarkoittaa myös julmia ja kammottavia videopelejä, jotka ovat nykyään niin yleisiä. Ongelmaisten nuorten on liian helppoa ympäröidä itsensä väkivaltaa ylistävällä kulttuurilla.

Trumpin mielestä mielenterveyden ongelmat, ei aseiden saatavuus, on pääsyy Amerikkaa riivaavaan aseväkivaltaan. Trump ehdotti yhdeksi ratkaisuksi ”punainen lippu” -lakia, joka tiukentaisi aseiden valvontaa.

Laki sallisi viranomaisten ja omaisten väliaikaisesti ottaa haltuun aseet henkilöiltä, joiden epäillään olevan uhka itselleen tai muille.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt