El Pason ampuja käveli kylmäverisesti kohti Maribelia, joka päätti esittää kuollutta – ”Hän oli rauhallisin ihminen ikinä”

rac

Julkaistu:

Yhdysvallat
Latin oli Walmartin pihalla 10-vuotiaan tyttärensä jalkapallojoukkueen myyjäisissä, kun ihmiset alkoivat kuulla laukauksia.
El Pasossa, Yhdysvaltojen Texasissa lauantaina tapahtuneen joukkoampumisen epäilty oli ”rauhallisin ihminen ikinä”, kuvailee ammuskelussa haavoittunut Maribel Latin.

20 ihmistä kuoli Walmart-tavaratalon pihalla tapahtuneessa ammuskelussa. Ampujan motiiviksi epäillään vihaa latinalaisamerikkalaisia kohtaan.

Sairaalan vuoteesta medialle puhunut Latin kertoo uutistoimisto Reutersille, kuinka ampuja tuli kylmäverisesti häntä kohti ja ampui.

Latin oli Walmartin pihalla 10-vuotiaan tyttärensä jalkapallojoukkueen myyjäisissä, kun ihmiset alkoivat kuulla laukauksia.

– Aluksi emme tienneet, että ne olivat laukauksia. Ne kuulostivat ilotulitteilta. Sitten huomasimme, että ei, ne ovat laukauksia. Huusin vain, että menkää matalaksi.

– Meillä ei ollut mitään, mihin juosta. Ei mitään. Ei ollut mahdollisuutta juosta pois sieltä. Piilouduin maasturin renkaan taakse ja katsoin eteenpäin. Ampuja oli kahden auton päässä meistä ja ampui meitä kohti. Näin hänen lataavan aseensa ja kävelevän uudestaan meitä kohti. Hän tuli kylmäverisesti meitä kohti ja ampui meitä. Hän ampui kahdeksan laukausta. Minun piti esittää kuollutta, ja hän oli aivan minun vieressäni. Hän ampui kahdeksan laukausta lisää.

– Ainoa, mitä pystyin sanomaan oli, että ”Jumala, pidä huolta lapsistani. Älä anna hänen tehdä mitään minun tyttärelleni tai kenellekään tytöistä joukkueessamme”, Latin sanoo.

Latinia ammuttiin käsivarteen ja jalkaan. Hänen tyttärensä ei loukkaantunut.

– Hän ei hengittänyt kovaa. Hän oli rauhallisin ihminen ikinä. Hän ei sanonut mitään. Vain puhdasta vihamielisyyttä ja vihaa, Latin kuvailee tekijää.

Nähtyään tyttärensä ja muut jalkapallojoukkueen tytöt, Latin kuvailee ”nähneensä vain valon loistavan suoraan heihin”.

– Juoksin heitä kohti. Tyttäreni näki minut ja sanoi, että äiti, sinä vuodat. Minä sanoin, että älä huoli, älä huoli, jatka vain kävelyä. Se on vain käteni. En edes tajunnut tulleeni ammutuksi, Latin kertoo.

Texasin syyttäjät kertoivat sunnuntaina, että tapausta tutkitaan ”kotimaisena terrori-iskuna”. Syyttäjä ilmoitti myös aikovansa vaatia tekijälle kuolemantuomiota. Miestä vastaan nostettiin murhasyytteet.

Yhdysvalloissa tapahtui viikonloppuna 24 tunnin sisällä kolme joukkoampumista. El Pason ampumisen jälkeen Daytonissa, Ohion osavaltiossa 10 ihmistä kuoli ja 16 loukkaantui asemiehen iskussa. Tämän jälkeen yksi kuoli ja 21 luokkaantui ampumisessa chicagolaisessa puistossa.