Vanessa näki kuinka ampuja käveli sisälle Walmartiin: ”Hän osoitti ihmisiä ja ampui suoraan heitä kohti”

Julkaistu:

Asemies avasi tulen kauppakeskuksen yhteydessä olleessa Walmart-myymälässä lauantaina.
20 ihmistä on kuollut ja 26 loukkaantunut joukkoammuskelussa El Pasossa, Texasissa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan sairaalassa hoidettavat uhrit ovat iältään 2-vuotiaasta 82-vuotiaita. Ammuskelun alkaessa Walmart-myymälässä oli arviolta 1000–3000 asiakasta.

Kolme kuolleista ja kuusi loukkaantuneista on Meksikon kansalaisia. El Paso sijaitsee aivan Texasin osavaltion länsikärjessä, Meksikon rajan vieressä.

Vanessa Saenz kertoi Fox Newsille olleensa ajamassa parkkihalliin, kun ammuskelu alkoi. Hän kertoi kuullensa ilotulitteiden räiskeeltä kuulostavaa pauketta ja nähneensä kauppakeskuksen asiakkaiden käyttäytyvän kummallisesti.

Kun Saenzin äiti kertoi, ettei kyseessä ole ilotulitteet, Saenz yritti paeta ajamalla Walmartin takaosaan, jossa hän näki aseellisen miehen.


– Hän osoitti ihmisiä ja ampui suoraan heitä kohti. Näin, kun kolme tai neljä ihmistä kaatui maahan, Saenz kertoo.

– Hän ampui sattumanvaraisesti ilman, että tähtäsi kehenkään tiettyyn henkilöön.

Lopuksi Saenz näki kuinka mies käveli sisälle Walmartiin huolettoman näköisenä.

– Kuin hänellä olisi ollut tehtävä, nainen kuvailee.


Tabitha Estrada, 19, kertoi El Paso Timesille olleensa Walmartin edustalla, kun kuuli asiakkaiden huutavan. Estrada piiloutui lukittuun huoneeseen. Jonkin ajan kuluttua hän kuuli poliisin pyytävän huonessa olevia ihmisiä tulemaan ulos kädet ylhäällä.

Walmartissa työskentelevä Leslie Diaz, 25, kertoo auttaneensa asiakkaita liikkeen etuosassa, kun hän kuuli voimakkaita pamahduksia, jotka voimistuivat.

Hän kertoo tarttuneensa osaan asiakkaita ja ohjanneensa heidät ulos liikkeestä samalla, kun ihmiset alkoivat huutaa ja juosta kohti uloskäyntiä.


Reuters kertoo, että paikalla ollut Kianna Long oli puolisonsa kanssa shoppailemassa, kun asemies hyökkäsi Walmartiin.

– Ihmiset panikoivat ja juoksivat, Long kertoo.

Long ja hänen aviomiehensä juoksivat liikkeen takaosaan, jossa he käpertyivät muiden asiakkaiden kanssa piiloon asemieheltä.

Teosta epäillään 21-vuotiasta Patrick Crusiusta. Crusius on kotoisin Allenista, aivan Dallasin ulkopuolelta.

Poliisi on ottanut kiinni epäillyn. Hän ei tehnyt vastarintaa poliisin tultua paikalle.

Yhdysvalloissa on sattunut kolme joukkoampumista vuorokauden sisällä. Toinen tapaus sattui Ohion Daytonissa, jossa ainakin 10 ihmistä on kuollut luoteihin. Ammuskelu tapahtui Ned Peppers -baarin läheisyydessä Daytonin Oregonin alueella.
Kolmas ampuminen tapahtui Chicagossa Douglasin puistossa. Tekijä ampui seitsemää ihmistä Chevrolet Camaro -merkkisestä autosta sunnuntaina. Uhrit ovat 19–25-vuotiaita. Paikallismedian mukaan yksi loukkaantuneista on kriittisessä tilassa.