Livahtivatko murhista epäillyt pojat poliisin saartorenkaasta? – mahdollisia havaintoja yli 2000 kilometrin päässä

rac

Julkaistu:

Kahden maantiesurmista epäillyn nuorukaisen pakomatka jatkuu Kanadassa.
Kolmen ihmisen murhaamisesta epäiltyjen kanadalaismiesten jahti on jatkunut jo yli viikon ajan, ja keskittynyt viime päivinä vaikeakulkuiselle syrjäseudulle Manitoban provinssissa. 19-vuotiaan Kam McLeodin ja 18-vuotiaan Bryer Schmegelskyn epäillään surmanneen amerikkalais-australialaisen pariskunnan ja paikallisen miehen sen jälkeen, kun kaksikko oli lähtenyt työnhakuun kotikaupungistaan, Brittiläisessä Kolumbiassa sijaitsevasta Port Albernista.


Viime päivinä poliisi on kertonut kiristäneensä saartorengasta Gillamin pikkukaupungin alueella, jossa miehistä on viimeksi tehty havaintoja. Etsintöjä on tehty sekä maasta että ilmasta käsin, ja niihin on osallistunut myös esimerkiksi Kanadan puolustusvoimat. Alueen asukkaita on varoitettu miehistä, joiden on kerrottu saattavan olla aseistautuneita ja vaarallisia.
Intensiivisissä etsinnöissä on joidenkin tietojen mukaan saatettu kokea takaisku, sillä miehistä kerrotaan tehdyn viime päivinä havaintoja kaukana etsintäalueesta. Kanadalaisen CBC:n mukaan poliisi selvittää vahvistamattomia havaintoja, joiden mukaan kaksikko olisi nähty Ontarion luoteisosassa yli 2000 kilometrin päässä Gillamista.


Paikallinen poliisi kertoo, että miehistä olisi tehty alueella kaksi mahdollista havaintoa. Toisen vinkin mukaan McLeodin ja Schmegelskyn tuntomerkkeihin sopivien miesten olisi nähty matkustaneen valkoisella autolla valtatien tietyömaan läpi.

– Emme ole voineet vahvistaa onko kyse heistä, sanoi Ontarion poliisin konstaapeli Michelle Coulombe CBC:lle.

Asiasta myös kertovan News.com.au-sivuston mukaan toisen havainnon olisi tehnyt työmaatyöntekijä, jonka mukaan kaksikko olisi ollut liikkeellä valkoisella Ford Focus -autolla. Työntekijän mukaan Schmegelsky oli ollut pukeutunut poliisin julkaisemassa kuvassa näkyvään maastokuvioituun paitaan ja kalastajanhattuun, ja näytti hänelle mukanaan ollutta käsiasetta.