NYT: Seksuaalirikoksista syytetyn Epsteinin outo unelma – ”lapsi-ranchilla” olisi 20 naista kerrallaan levittämässä miljonäärin dna:ta

rac

Julkaistu:

Kymmenien alaikäisten tyttöjen seksikaupasta ja hyväksikäytöstä syytetyllä miljonäärillä Jeffrey Epsteinilla oli omituinen unelma, kertoo New York Times.
Lehden mukaan Epstein toivoi voivansa luoda ”ihmisrodun” hedelmöittämällä naisia omalla dna:llaan. Hän halusi luoda maatilastaan ”lapsi-ranchin”, jossa naiset hankkiutuisivat raskaaksi ja heidän kauttaan hänen oma dna:nsa leviäisi.


Useat lähteet kertovat New York Timesille, että vuosien varrella Epstein uskoutui oudosta hankkeestaan tiedemiehille, tutkijoille ja liikemiehille.

Epsteinin visio heijasteli hänen pitkäaikaista kiinnostustaan transhumanismiin. Se on ajatussuuntaus, jonka mukaan ihminen voi tieteen ja teknologian avulla muokata itseään paremmaksi ja ylittää nykyihmisyyden rajat. Tähän kehitykseen liittyy esimerkiksi geenimuuntelu ja tekoäly.

Kriitikot ovat pitäneet transhumanismia nykyajan versiona eugeniikasta eli rodunjalostusopista, jossa ihmisrodun ”puhtautta” kehitetään esimerkiksi lisääntymistä sääntelemällä.

Epstein oli kiinnostunut eugeniikasta. Hänen versionsa siitä oli hänen oman lisääntymisensä lisääminen – hänen oman dna:nsa levittäminen ja sitä kautta ”ihmisrodun” luominen.

Epsteinin tavoitteena oli luoda hänen New Mexicossa sijaitsevasta ranchista paikka, jossa naiset voisivat hankkiutua raskaaksi hänen siemennesteensä avulla ja synnyttää hänen lapsiaan. New York Timesille tästä kertovat muiden muassa kaksi palkittua tutkijaa, joille Epstein oli suunnitelmastaan kertonut.

Tutkijoiden mielestä ajatus tuntui ”epäuskottavalta ja järkyttävältä”. New York Timesin mukaan ei kuitenkaan ole viitteitä siitä, että se olisi ollut lainvastaista.

Hanke ei ollut lähteiden mukaan salaisuus. Epstein nosti asian esille useaan otteeseen 2000-luvun alusta lähtien. Hän kertoi asiasta useissa järjestämissään illallisjuhlissa muun muassa hänen Manhattanin asunnossaan.


Näissä tilaisuuksissa oli mukana jopa Nobel-palkittuja tiedemiehiä sekä liikemiehiä – ja myös viini virtasi. Monelle tiedemiehelle houkuttimena olivat Epsteinin rahat. Hän rahoitti tiedemiesten omia tutkimusprojekteja, mikä sai lähteiden mukaan monet sulkemaan silmänsä Epsteinin erikoisilta ja vajavaisiltakin tieteellisiltä pohdinnoilta, samoin kuin hänen rikoksiltaan. Epstein tunnusti vuonna 2007 oikeudessa syyllistyneensä alaikäisten seksikauppaa koskeviin rikoksiin.

Epsteinin järjestämissä tilaisuuksissa mukana ollut tietokirjailija, internet-teoreetikko ja ”virtuaalitodellisuus”-käsitteen keksijä Jaron Lanier kertoo New York Timesille kieltäytyneensä kaikesta Epsteinin tarjoamasta rahoituksesta ja kertoo tavanneensa hänet enää kerran sen jälkeen, kun Epstein tuomittiin.

Eräässä tilaisuudessa Lanier sanoo kuulleensa eräältä toiselta tutkijalta, että Epstein oli kertonut tavoitteenaan olevan, että ”lapsi-ranchilla” olisi 20 hedelmöitettyä naista kerrallaan. Lanierin mukaan syntyi sellainen vaikutelma, että Epstein käytti asunnollaan järjestämiään tilaisuuksia myös mahdollisten jälkeläistensä tulevien äitien valikoimiseen. Lanierin mukaan vieraiden joukossa oli viehättäviä naisia, joilla oli vaikuttavat akateemiset näytöt.

Lähteiden mukaan Epstein ei salaillut kiinnostustaan geenien peukaloimiseen, ja oman dna:nsa levittämiseen.

Eräs henkilö kertoo New York Timesille keskustelleensa Epsteinin kanssa kryoniikasta eli syväjäädytyksestä. Se tarkoittaa ihmisen tai joidenkin elinten jäädyttämistä siinä toivossa, että ne voidaan joskus tulevaisuudessa jälleen ”herättää henkiin”. Lähde kertoi New York Timesille Epsteinin kertoneen, että hän haluaisi syväjäädyttää päänsä ja peniksensä.
Epstein pidätettiin heinäkuun alussa epäiltynä seksikaupasta ja hyväksikäytöstä, jonka uhreina oli kymmeniä alaikäisiä tyttöjä vuosien 2002–2005 aikana. Hän oli keskiviikkona oikeuden kuultavana New Yorkissa. Istunnossa ehdotettiin päivämäärää oikeudenkäynnille, jonka odotetaan alkavan aikaisintaan 8. kesäkuuta 2020, kertoo CNBC.


Koska Epstein on tuomittu jo aiemmin seksuaalirikoksista, hän voi saada jopa 45 vuoden vankeustuomion, jos oikeus toteaa miehen nyt syylliseksi.

Viime viikolla tuomari eväsi Epsteinin mahdollisuuden päästä vapaaksi takuita vastaan. Tuomari arvioi, että Epstein voisi yrittää kadota, sillä liikemiehellä on yksityislentokone, ja lisäksi hänen kotoaan on löytynyt väärennetty Australian passi ja 70 000 dollaria käteistä.

Epsteinin asianajajat ovat vaatineet miehelle mahdollisuutta kotiarestiin jalkapannalla ja poliisin videovalvonnalla.

Syytekirjelmän mukaan Epstein sai uhreikseen joutuneet nuoret tytöt tuomaan luokseen lisää tyttöjä ja loi siten laajan verkoston alaikäisiä uhreja.
Osa tytöistä oli köyhistä perheistä ja erityisen haavoittuvassa asemassa. Nuorimmat heistä olivat vain 14-vuotiaita. Epstein tiesi tyttöjen alaikäisyydestä, sillä osa heistä kertoi miehelle ikänsä.

Miehen itsensä mukaan kyse oli vain hieronnan antamisesta.