Venäjä aloitti yllättäen kahdeksan päivän sotaharjoituksen Itämerellä – 10 000 sotilasta, 49 taistelualusta ja 58 lento- ja taistelukonetta

Venäjä järjestää sotaharjoituksen Itämerellä 1.–9. elokuuta.

Arkistokuva Venäjän sotaharjoituksesta Kaliningradista huhtikuulta.

1.8.2019 15:47

Venäjän puolustusministeriö tiedottaa, että Venäjä on aloittanut sotaharjoitukset Itämerellä. Harjoituksiin osallistuu 49 taistelualusta, 20 tukialusta, yli 10 000 sotilasta ja 58 lento- ja taistelukonetta. Aiheesta uutisoi ensin Iltalehti.

Venäjän puolustusministeriön mukaan kalusto on samaa, jota käytettiin 28. heinäkuuta Pietarissa järjestetyssä laivastonpäivän paraatissa.

Tietojen mukaan Itämeren torstaina alkanut sotaharjoitus tuli länsimaille yllätyksenä.

Sotilaat Ka-29 -helikopterin vierellä Venäjän sotaharjoituksessa Itämerellä viime huhtikuussa.

Venäjän puolustusministeriön tiedotteen mukaan harjoituksissa on tarkoitus ”testata merivoimien valmius suojella Venäjän kansallisia etuja ja kehittää taitoja laivastojoukkojen johtamisessa”.

Venäläislehti RBC:n mukaan harjoitukset järjestetään 1.–9. elokuuta. Harjoituksia johtaa Venäjän laivaston päällikkö, amiraali Nikolai Jevmenov.

Puolustusministeri Sergei Shoigu sanoo lehden mukaan, että ”tällaisia harjoituksia järjestetään jatkuvasti”. Venäläislehden mukaan vastaava sotaharjoitus järjestettiin hiljattain Mustallamerellä rinnakkain NATO:n Sea Breeze 2019 -toimintojen kanssa.

Artikkelia täydennetty lisätiedoilla kello 16.01.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?