Yhdysvaltain armeijan Super Hornet putosi Kaliforniassa – useita sivullisia loukkaantui

Julkaistu:

Pudonnut hävittäjä on tarjolla korvaamaan Suomen armeijan nykyiset Hornet-hävittäjät.
Yhdysvaltain armeijan F/A-18E Super Hornet -hävittäjä on pudonnut maahan Yhdysvalloissa Kalifornian kuolemanlaaksossa, CBS kertoo.

Onnettomuus tapahtui lähellä Yhdysvaltain armeijan tukikohtaa keskiviikkoaamuna paikallista aikaa.

Onnettomuudessa loukkaantui useita siviilejä. He olivat ilmailuharrastajia, jotka olivat saapuneet katsomaan näköalapaikalta, kun armeijan pilotit kiihdyttävät Star Wars -kanjonina tunnetun rotkon läpi. Lentäjän tilasta ei toistaiseksi ole tietoa.

Kuolemanlaakson kansallispuiston tiedottaja kertoo CBS:lle, että puisto sai tiedon pudonneesta lentokoneesta Father Crowleyn näköalapaikalta. Ensimmäisenä paikalla olleiden puiston työntekijöiden mukaan loukkaantuneita oli seitsemän, ja he saivat lieviä vammoja.


Uutistoimisto Associated Pressin haastattelema silminnäkijä Aaron Cassell kertoo, että hän näki kuinka musta sienipilvi nousi ilmaan.

– Sienipilvi ei ole kovin yleinen näky aavikolla, Cassel sanoo AP:lle.

Cassell oli ensimmäinen, joka ilmoitti onnettomuudesta kansallispuiston henkilökunnalle. Hän oli tapahtumahetkellä töissä perheensä lomakeskuksessa noin 15 kilometrin päässä turmapaikalta.

Näköalapaikka on suosittu kohde kanjonin läpi lentävien hävittäjien katseluun. Se on toistaiseksi suljettu onnettomuuden vuoksi. Armeija tiedottaa, että kyseessä oli rutiiniharjoitus ja etsintä- ja pelastustoimet ovat käynnissä. Onnettomuuden syitä tutkitaan.

Star Wars -kanjoni on saanut nimensä sen ulkonäön perusteella. Kanjonin mineraalirikkaat ja värikkäät seinät muistuttavat Tähtien sota -elokuvien päähenkilön Luke Skywalkerin kotiplaneettaa.

Pudonnut hävittäjä on malliltaan sama kuin yksi kuudesta Suomen uudesta hävittäjäehdokkaasta. Boeing F/A-18 Super Hornetin lisäksi tarjouskilpailussa ovat mukana Saabin, Lockheed Martinin, BAE Systemsin ja Dassault Aviationin hävittäjiä.